A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Відчуй себе рівним

Дата: 12.09.2017 08:27
Кількість переглядів: 90

     У  2017-2018 навчальному році працюватиме  дев’ять  загальноосвітніх навчальних закладів з інклюзивного навчання  для дітей з особливими освітніми потребами. Можливість інклюзивного навчання отримають понад 15 учнів, які навчатимуться в 13 класах загальноосвітніх навчальних закладів району (для порівняння: у минулому  році - 10  дітей, у 2015-2016 н.р. - лише 2).

    Чисельність осіб з особливими освітніми потребами та інвалідністю зростає. Більшість родин прагнуть, щоб їх діти отримали якісну освіту за місцем проживання,  індивідуальну допомогу від асистента вчителя з того чи іншого предмету. Для здійснення психолого-педагогічного супроводу, ураховуючи рекомендації психолого-медико-педагогічної консультації, у 13 класах, уведено  12 посад асистентів вчителів. У позаурочний час логопеди, психологи, реабілітологи проводять корекційно-розвивальні заняття.

    З державної субвенції  виділені кошти на проведення корекційних занять  та засоби корекції. Важливим елементом інклюзивного навчання є залучення батьків до навчально-виховного процесу, участі в розробці індивідуальної програми розвитку своїх дітей. Батьки долучаються до вибору корекційного та реабілітаційного обладнання, необхідного для проведення занять; мають змогу бути присутніми  на занятті та отримати консультації. Це дає їм змогу відчути, що вони не одинокі, що вони є членами команди, яка підтримає і допоможе в подоланні труднощів.

    Уперше  цього року працюватимуть дошкільні інклюзивні групи на базі Курінського навчально-виховного комплексу та ДНЗ №4 м. Бахмач «Теремок». Ранній розвиток і наступність закладають фундамент легкій адаптації та соціалізації дітей. Сучасна інклюзія передбачає пристосування закладів та їх загальної освітньої філософії та політики до потреб усіх учнів – як обдарованих дітей, так і тих, котрі мають особливі потреби, підвищує у суспільстві статус дитини з особливими освітніми потребами і його сім'ї,  сприяє розвитку толерантності та соціальної рівності, допомагає  знайти своє місце в житті та приносити сім’ї і суспільству певну користь.

Результат пошуку зображень за запитом "малюнки дітей інвалідів"


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень