A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

«Учитель року» – конкурс для професіоналів високого класу!

Дата: 01.02.2021 08:38
Кількість переглядів: 31

Педагогічна праця - це єднання професіоналізму та високих душевних якостей, це любов до дітей та самовіддача, це різнобічність знань і моральність  світогляду. Саме тому фаховий конкурс «Учитель року» щоразу збирає відданих своїй справі, творчих, відкритих до нових знань, готових ділитися своїми надбаннями педагогів.

З  25 по 29 січня в проходив ІІ (обласний)  тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2021» в номінаціях «Математика», «Трудове навчання», «Українська мова та література», «Керівник закладу освіти». Через пандемію коронавірусу COVID-19 конкурс відбувся дистанційно.

За інформацією Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського в ньому взяв участь 31 педагог із 36 переможців І (зонального) туру. Серед них і 3 вчителі Бахмаччини: Семенчук Ольга Іванівна, учителька Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. №1(номінація «Трудове навчання»), Іванько Світлана Леонідівна, учителька Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. №1(номінація «Українська мова та література»), Циганенко Ірина Анатоліївна, учителька Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст.№5(номінація «Математика»). До участі в роботі журі в номінації «Українська мова та література» було запрошено лауреатку Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2009», учительку Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №5, Левченко Тетяну Петрівну.

У пріоритетному конкурсному випробуванні «Дистанційний урок» учителі математики, трудового навчання, української мови та літератури презентували свою педагогічну майстерність з організації освітнього процесу в дистанційному режимі. Під час конкурсних випробувань «Методичний практикум» та «Дорожня карта творчого проєкту» учителі трудового навчання розробляли інтерактивні дидактичні матеріали з використанням онлайн та офлайн сервісів і демонстрували вміння організовувати проєктно-технологічну діяльність учнів. У конкурсному випробуванні «Аналіз поетичного твору» учителі української мови та літератури проводили фрагменти уроків, під час яких показали володіння методиками аналізу та інтерпретації поетичного твору, а під час виконання творчої роботи (написання есе) продемонстрували актуальні підходи до висвітлення проблем сьогодення. Учителі математики виконували контрольну роботу (розв’язували задачі підвищеної складності) та методичні завдання у конкурсному випробуванні «Методичний практикум».

Наші конкурсантки показали високий рівень професіоналізму, знання з навчальних предметів, педагогіки та психології, поділилися своїми напрацюваннями, творчими здобутками, продемонстрували вміння використовувати інноваційні  технології в педагогічній діяльності. Світлана Леонідівна здобула перемогу в конкурсному випробуванні «Творча робота», Ірина Анатоліївна досягла успіху в «Методичному практикумі» та «Контрольній роботі», а Ольга Іванівна лідирувала  у випробуваннях «Дистанційний урок» і «Дорожня карта творчого проєкту».

На основі рейтингу, укладеного за загальною кількістю балів, одержаних учасниками під час усіх конкурсних випробувань другого туру, Семенчук О.І. стала переможцем обласного конкурсу й буде представляти Чернігівщину на всеукраїнському етапі в номінації «Трудове навчання». Циганенко І.А. посіла почесне ІІ місце в номінації «Математика», ставши лауреатом конкурсу; Іванько С.Л. зайняла 6 місце в рейтинговій таблиці. 18 лютого 2021 року планується підбиття підсумків та відзначення переможців і лауреатів  другого туру конкурсу на базі ЧОІППО імені К.Д. Ушинського.

Уся освітянська спільнота Бахмацької громади вітає учасниць конкурсу й бажає їм не зупинятися на досягнутому, завжди вірити в себе, упевнено йти до вершин успіху!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень