A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

41-й міжнародний конкурс "50 слів"

Дата: 18.09.2017 08:41
Кількість переглядів: 51

     Здобування знань важливе для кожної людини. Але в ХХІ-му столітті найбільшою цінністю є ІНФОРМАЦІЯ. Тому наріжним каменем для успіху в сучасному житті є ВМІННЯ САМОСТІЙНО ВІДШУКОВУВАТИ ЇЇ ТА АНАЛІЗУВАТИ. Тож і ми вже в сорок перше закликаємо Вас "тримати ніс за вітром". Тож:

     Ми, Всеукраїнська дитяча громадська організація "Гармонійний розвиток", з метою виконання нашого статутного завдання: виховання членів організації у дусі загальнолюдських цінностей, та за сприянням обласних департаментів (управлінь) освіти і науки України, оголошуємо СОРОК ПЕРШИЙ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ЗАОЧНИЙ МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС "50СЛІВ" (інша його назва - САМОВДОСКОНАЛЕННЯ, ще інше, неофіційне гасло - АУ-У-У! ДЕ ВИ, ПРОМІНЧИКИ СВІТЛА СЕРЕД ХАЩ ДРІМУЧОГО ЛІСУ СІРОСТІ ТА РОЗУМОВОЇ ЛІНІ?!).

      Унікальність конкурсу "50 СЛІВ" (та, швидше за все, непереборна складність для більшості потенційних учасників) – хоча б у тому, що:

а) якщо інші конкурси (приміром, конкурси МАН, "Кенгуру", "Левеня", "Бобер", "Лелека") вузькопрофільні, то тут Ви зустрінетеся з запитаннями, які охоплюють і мову, і законотворчість, і ребуси та кросворди, й історію, і техніку, і географію, й астрономію, і біологію, і казки, і музику, і фізику, і спорт, і кіно, і комп'ютер, і біографічні дані знаменитостей, і побутові та практичні знання, і гумор ... ;

б) його головною метою є вдосконалення навичок роботи з джерелами інформації. Або так: ми стимулюємо вироблення ось таких компонентів: додаткові вдумливість, логіка, знання, вміння та навички у відшуканні та в оформленні відповідей, здобутих із джерел інформації, які, як правило, виходять за межі шкільних підручників. Тобто: ЯКЩО ІНШІ КОНКУРСИ ПІДВОДЯТЬ ПІДСУМКИ ОБІЗНАНОСТІ ЛЮДИНИ НА ДАНИЙ МОМЕНТ, ТО "50 СЛІВ" РОЗВИВАЮТЬ ЇЇ;

в) у ньому на рівних та чесно змагаються всі, не залежно від віку, професії, вподобань, статусу: і мешканці різних країн, і вчителі, й учні, і батьки, і діти, і міністри, і робітники ... ;

г) мабуть, він НЕ розрахований на відмінників. Адже, по-перше, лідери в навчанні й без цього неймовірно перевантажені, в тому числі й участю в десятках інших конкурсів. По-друге, в "50 СЛОВАХ" здебільше не потрібна пам'ять (а вона є головним "козирем" тих, хто добре вчиться). По-третє, відмінники – це, як правило, люди іншого складу. Зокрема вони надто часто є вузькими спеціалістами.

   Підсумок цього вступу іншими словами: наш конкурс майже для всіх є "не підйомним" тому, що він спонукає мислити та аналізувати, а не пригадувати.

За матеріалами ВДГО “ГАРМОНІЙНИЙ  РОЗВИТОК”

Результат пошуку зображень за запитом "41-й міжнародний конкурс "50 слів""


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень