A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

До Дня Гідності та Свободи

Дата: 19.11.2020 09:17
Кількість переглядів: 188

Щороку  21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи – свято, започатковане з метою утвердження ідеалів свободи й демократії, збереження та донесення до сучасного й майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події початку XXI століття в нашій державі, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Міністерство освіти  запрошує педагогів та здобувачів освіти долучитися до організації та проведення в 5-11 класах «уроків звитяги», приурочених до Дня Гідності та Свободи.

«Уроки звитяги» – це просвітницький проект Міністерства у справах ветеранів, організований спільно з Міністерством освіти та науки, Міністерством молоді та спорту, Міністерством культури та інформаційної політики та Інститутом національної пам'яті України. Метою проекту є формування у молоді образу сучасного захисника України у контексті звитяг українського вояцтва різних історичних епох – від Русі-України до сьогодення;  залучення ветеранів до процесу виховання молодого покоління українців на прикладі героїзму сучасних ветеранів війни – АТО та ООС; проведення в освітніх, позашкільних навчальних закладах, в громадських молодіжних об'єднаннях  інформаційно-просвітницької роботи в напрямку героїки України та відстоюванні її незалежності й територіальної цілісності.

Міжвідомча група розробила інформаційно-методичні рекомендації для ветеранів та педагогічного складу освітніх закладів щодо проведення виховної години (тобто “Уроку звитяги”) з національно-патріотичного (зокрема військово-патріотичного) виховання дітей,  учнівської та студентської молоді.

Під час проведення “Уроку звитяги” рекомендується використовувати візуалізацію теми та звуковий супровід.

 

УРОК ЗВИТЯГИ (структура і матеріали) присвяченого Дню пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

УРОК ЗВИТЯГИ (структура і матеріали) до Дня захисника України

УРОК ЗВИТЯГИ (структура і матеріали) до Дня Гідності і Свободи


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень