A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Місячник «Через обізнаність населення до подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу»

Дата: 18.12.2017 09:27
Кількість переглядів: 34

З 16 листопада по 15 грудня 2017 року в закладах загальної середньої освіти району відбувся місячник «Через обізнаність населення до подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу». 

Всесві?тній день боротьби? зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Із того часу він відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом - звернути увагу суспільства на цю проблему.

Символом боротьби з цим смертельним недугом є червона стрічечка,  жодна акція не обходиться зараз без неї. Ця стрічка, як символ розуміння СНІДу, була задумана навесні 1991 року. ЇЇ ідея належить художникові  Франку Муру. У  закладах загальної середньої освіти  району 1 грудня була проведена акція «Не дай СНІДу шанс!», яка включала в себе розповсюдження червоних стрічок кожному учню-символ надії на те, що хворобу буде зупинено, та протесту проти дискримінації людей , які живуть з ВІЛ.

У рамках місячника було заплановано та проведено наступні інформаційно-просвітницькі заходи: загальношкільні лінійки, присвячені Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.: «Ми проти СНІДу»; конкурси дитячих малюнків і плакатів «Я обираю життя»; виступи агітаційних бригад «СНІДу – ні!»; заняття з елементами тренінгу для учнів підліткового та юнацького віку «Бути обізнаним — бути захищеним»; відеолекторії «Небезпека поруч з нами»; лекторії на теми: «Як говорити з дитиною про ВІЛ-інфекції та СНІД», «Міжособистісні стосунки юнаків і дівчат»; інформаційно-просвітницькі години, години спілкування «Подбай про своє здоров’я сам»  «ВІЛ-СНІД: шляхи передачі та захисту», «Профілактика ризикованої поведінки», «Майбутнє без СНІДу» ,«Особливості розвитку епідемії СНІДу в Україні»; круглі столи та диспути: «ВІЛ стосується кожного», «Толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ»; виставки інформаційно-просвітницької літератури на тему:  «Здоров’я-  найцінніший скарб» , «Моє щасливе майбутнє» тощо.

Проведення місячника передбачало отримання молоддю необхідної загальної інформації з питань профілактики ВІЛ/СНІДу і набуття практичних навичок із самозахисту при можливих ризикованих ситуаціях. Для цього психологічною службою району було розповсюджено буклети й пам’ятки «Запобігання ВІЛ-інфекції», «Усе про ВІЛ-інфекцію».

На заняттях з елементами тренінгу, годинах спілкування було багато запитань, багато відповідей, дискусій та цікавих неординарних вправ, але загалом з цього напливу інформації учні винесли для себе найбільш важливе: накопичили систему нових знань, визначили правила безпечної поведінки, підвищили рівень усвідомленості ситуації з поширенням ВІЛ в Україні, зрозуміли, що здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах найкращі методи профілактики СНІДу.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень