A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Учителям пропонують матеріали до уроку пам’яті Чорнобиля

Дата: 21.04.2021 09:30
Кількість переглядів: 23

Група педагогів у партнерстві з Національним музеєм «Чорнобиль» та Європейським інститутом Чорнобиля завершила роботу над оновленням матеріалу та формату традиційних уроків пам’яті Чорнобиля для учнів з 1 по 11 клас. Проєкт створений за підтримки Українського культурного фонду та сприяння Міністерства освіти та науки України і Всеукраїнської школи онлайн.

Учителям пропонують скористатись «Уроками пам’яті Чорнобиля» та організувати їх перегляд  для своїх учнів.

Уроки, представлені у сучасному відеоформаті, будуть розміщені 26 квітня 2021 року на сайті СhornobylLessons.com. У ході їх підготовки була використана нова інформація з розсекречених документів КДБ.

Відповідно до віку учнів, в уроках буде розкрито не лише наслідки радіаційного забруднення, а й медичні та соціальні наслідки аварії на ЧАЕС, у яких сьогодні ми живемо і з якими будуть жити наші нащадки.

Також у старших класах автори уроків розглянуть і політичні передумови та вплив трагедії на становлення незалежної держави Україна.

Особливу увагу буде приділено інформаційній складовій теми: пропаганді, фейкам та маніпуляціям з боку влади Радянського Союзу, які напряму вплинули на кількість жертв трагедії.

Проведуть уроки пам’яті Чорнобиля онлайн ведучий програми «Маска» Володимир Остапчук, ведучий програми «Гроші на 1+1» Олександр Преподобний та діджей радіо KissFM Артем Неба, які спробували себе в ролі вчителів молодшої, середньої та старшої школи відповідно.

На думку авторів уроків, інформаційна трагедія Чорнобиля повинна стати наочним прикладом у підручниках з інформаційної безпеки та кейсом для вивчення можливих наслідків гібридної війни в Україні.

Також закладам освіти пропонують долучитися до вшанування 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, організувавши для здобувачів освіти проведення тематичних виховних годин, бесід, уроків мужності, інформхвилинок, презентацій, виставок фотоматеріалів тощо.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень