A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

День Європи на Бахмаччині

Дата: 21.05.2018 09:36
Кількість переглядів: 27

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Тож відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до європейських традицій і цінностей. 

14-18 травня учні закладів загальної середньої освіти району долучилися до традиційного  відзначення в Україні Дня Європи, метою якого є формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу нашої держави, ознайомлення з європейськими цінностями та традиціями й популяризація їх  серед  молоді.

У рамках відзначення було проведено загальношкільні лінійки «Україна – серце Європи», «Європа – наш дім», «День Європи – символ миру й демократії»; традиційні  години спілкування «Наш європейський дім», «Імідж України в Європі», «Українська культура в контексті європейського та світового розвитку»,  «Ми пізнаємо Європу», «Милосердя без кордонів»; тематичні бесіди «Європейська інтеграція – шляхи  співпраці», «Що ми знаємо про Європейський Союз?»; усні журнали «День Європи:  від витоків до сьогодення», «Європейський Союз – сім’я демократичних країн»; віртуальні подорожі «Музеї Європи», «Європейські замки», «Крокуємо Європою»; «круглі столи» учнів 10-11 класів «Україна – ЄС: сучасний етап взаємовідносин», «Європейські цінності та гендерний аспект» тощо.

 У ряді освітніх закладів відбулися цікаві флеш-моби «Україна і Європа – за мир!», «Ми – європейці!»; вікторини «Країни та міста Європи», конкурси малюнків «Я – європеєць», квести «Галопом по Європі».

У Бахмацьких ЗОШ І-ІІІ ст. №2, №4 шкільні євроклуби презентували результати своєї діяльності. Члени євроклубів провели інформхвилинки  для учнів 5-11 класів «Україна це Європа», «Сто чудес Європи», проекти «Національна кухня європейських країн»,  Культурні столиці Європи». У Дмитрівській ЗОШ І-ІІІ ст. євроклубівці святкували День Європи, вивчаючи європейські цінності під час проведення заходу "Наш спільний європейський дім"; до Дня вишиванки та до Дня Європи зобразили прапор ЄС у вишиванках. Молодші євроклубівці слухали та обговорювали казку про країни ЄС "Замок чарівників Європи" Лани Ра.

У шкільних бібліотеках було організовано   виставки літератури  «Україна і Європа - спільна культурна спадщина», «Європейська книга: від давнини до сьогодення».

Усі учасники та організатори заходів отримали задоволення від активного спілкування, розширили свій світогляд, дізнавшись багато цікавого про європейське культурне надбання.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень