A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2022 09:38
Кількість переглядів: 35

1 червня в Україні та світі відзначають День захисту дітей. Свято покликане захистити малюків від насильства, голоду, неможливості здобути освіту та медичну допомогу, а також інших проблем та бід, з якими стикаються діти у багатьох країнах світу.

День захисту дітей відзначають з 1950 року, свято встановили у 1949 році на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. У 1959 ООН прийняла Декларацію прав дитини, в якій визначили основні соціальні та правові принципи захисту та благополуччя дітей. 20 листопада 1989 року Генеральна асамблея ООН ухвалила Конвенцію про права дитини, яка стала світовою конституцією для дітей. Україна ратифікувала цю конвенцію 27 вересня 1991 року. В Україні День захисту дітей відзначають з 1998 року.

До Міжнародного дня захисту дітей стартував флешмоб «Розширюємо коло друзів» для об’єднання маленьких українців у межах проєкту «Підтримай дитину».

Для участі дітям необхідно написати лист-знайомство для нового друга та намалювати подарунок. Флешмоб передбачає й завдання для батьків: сфотографувати лист, додати дозвіл на пересилання та відправити на електронну пошту pditinu@gmail.com, вказавши в темі «Лист для друга».

Усі діти отримають велику кількість листів і малюнків-подарунків.

Telegram-канал «Підтримай дитину» за підтримки МОН створили педагоги та дитячі психологи з турботою про батьків і освітян, які підтримують зв’язок зі своїми вихованцями. Наразі канал налічує понад 13 тис. активних користувачів, які мають доступ до простих рекомендацій, ігор та розвиваючих вправ, які можна виконувати у сховищі, вдома чи під час евакуації.

Нагадаємо, психологи Telegram-каналу «Подбай про себе» діляться ефективними порадами, що допоможуть врятуватися від емоційного вигорання.

За матеріалами сайту МОН


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень