A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Тарас Шевченко єднає націю

Дата: 10.10.2017 12:25
Кількість переглядів: 62

Тарас Шевченко – символ чесності, правди й безстрашності, великої любові до людства. Уся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. Поезію Шевченка люблять усі народи. Поет, який віддав усі свої сили боротьбі за визволення рідної України від соціального і національного гніту, виражав прагнення й сподівання всіх народів, усіх прогресивних людей світу.

10 жовтня 2017 року у м. Кропивницькому стартував  VІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка .  У всіх  загальноосвітніх навчальних закладах району відбулися різноманітні заходи з нагоди відкриття конкурсу. Загалом він відзначається високою активністю серед дітей та юнацтва,  проходить піднесено й урочисто, школярі Бахмаччини також  є  постійними учасниками різних етапів конкурсу.
У Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст.№5 відбувся  святковий захід, присвячений відкриттю   цього конкурсу, куди запросили любителів рідного слова: учителів, переможців районної олімпіади з української мови і літератури, різноманітних творчих та мовно-літературних конкурсів. 

Учасники заходу  із захопленням прослухали виступ учнів 9-А класу: поетичні твори, інсценізацію «Шевченко та Україна» (у виконанні Заплесвічко Анастасії та Чечеля Владислава), ліричні пісні на слова Кобзаря, переглянули відеофільм «Шевченко – Пророк». Потім слово надали Зуй Вікторії, яка уже багато років  поспіль є  переможцем районного та обласного конкурсу  імені Тараса Шевченка. Вікторія звернула увагу, що  твори Тараса Григоровича Шевченка не застаріють ніколи: надто вже палка душа, осяяна світом могутнього розуму, стоїть за ними. А потім разом із Дашею Путрею виконала пісню на слова Т. Г. Шевченка «Тече вода з-під явора…»

Присутні залишали захід із відчуттям, що Тарас Шевченко був, є і завжди буде з нами. Його світле немеркнуче слово допомагає і сьогодні долати труднощі, примножувати духовну скарбницю, вірити в краще майбутнє. Без нього не буде нашого повернення до власного пракореня. Місце Тараса Григоровича сьогодні не стільки на покуті в рушнику і в „Кобзарі” на полиці, як у серцях і головах наших. Він – Пророк, символ нашої славної України.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень