A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Проведено семінар-нараду для заступників директорів ЗЗСО

Дата: 06.01.2022 09:53
Кількість переглядів: 26

5 січня проведено семінар-нараду для заступників директорів із навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Бахмацької міської ради, на якій розглянуто актуальні питання організації освітнього процесу та забезпечення методичного супроводу професійної діяльності педагогів у 2022 році. Зокрема, директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Корецька Світлана підвела підсумки ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, відзначивши всіх дипломантів, та акцентувала увагу на необхідності забезпечення ґрунтовної підготовки здобувачів освіти до участі в ІІІ етапі, який розпочинається 15 січня. Також було розглянуто зміни до алгоритму організації підвищення кваліфікації педагогічних працівників у зв’язку з переходом закладів освіти на самостійне ведення бухгалтерського обліку, календар атестації педагогів та порядок проведення державної підсумкової атестації в 2021-2022 н.р..

Світлана Віталіївна презентувала новий Державний стандарт базової і повної середньої освіти, реалізацію якого заклади освіти розпочнуть з вересня 2022 року, продовжуючи впровадження Національної концепції  «Нова українська школа». Присутні обговорили нові вимоги до освітніх програм закладів та особливості модельних навчальних програм із предметів і практику створення на їх основі власних.

Директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Олена Гордієнко ознайомила заступників  із новим Порядком організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти, що набув чинності з 01 січня 2022 року, та надала   рекомендації щодо виявлення освітніх труднощів і рівня підтримки в освітньому процесі для  визначення категорії (типології) освітніх труднощів у осіб з особливими освітніми потребами.

Головний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молодіжної політики та спорту виконкому Бахмацької міської ради Юлія Кантур висвітлила питання проведення в 2022 році пробного та  основної сесії ЗНО для випускників 11 класів, зосередивши увагу на  термінах і процедурі його  проведення, суттєвих новаціях у виборі предметів учасниками, особливостях підготовки та роботи пунктів тестування.

Завершився захід обговоренням законодавчих новацій в організації освітнього процесу та обміном досвідом між учасниками.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень