A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Міжнародний мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка

Дата: 12.10.2017 09:59
Кількість переглядів: 31

10 жовтня по всій Україні відбулися урочистості з нагоди відкриття Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка, який започатковано у вересні 2010 року Указом Президента України. Його мета – піднесення престижу української мови і літератури у молодшого покоління, заохочення учнів та студентів до вивчення рідної мови, підвищення рівня загальної мовної культури і вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.

Щорічно у престижному Конкурсі беруть участь близько тисячі учнів 5-11 класів загальноосвітніх, професійно-технічних  навчальних закладів, студентів та курсантів вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації, а також молоді люди з різних куточків світу.

Бахмацька гімназія теж долучилася до загальнодержавних заходів і зібралася на урочисту лінійку, якою відкривався конкурс.

Ведучі-восьмикласники ознайомили присутніх із метою та умовами конкурсу. Зі сцени лунали пісні, поезії, присвячені великому Кобзарю, а запальний танок у виконанні хореографічного колективу під керівництвом Іваненко О.В. полонив глядачів.

Із вітальним словом до учнів звернулася директор гімназії Дудка В.Ф. Вона наголосила, що конкурс ім.Тараса Шевченка – це свято рідного слова, можливість перевірити свої знання й сили, відчути власну причетність до великої когорти шанувальників творчості Кобзаря. А ще побажала учасникам творчого горіння й наснаги, нових перемог і звершень.

Відродження України, її духовності неможливе без вивчення спадщини Шевченка. Творчість Кобзаря – то найдорогоцінніший скарб, що передається з покоління в покоління.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень