A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

СЕМІНАР ВЧИТЕЛІВ ОСНОВ ЗДОРОВ’Я

Дата: 22.03.2018 09:46
Кількість переглядів: 26

21 березня на базі Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ст. зібралися вчителі основ здоров’я 11 закладів освіти району. З вітальними словами до присутніх звернулися директор Наталія Гайдай, завуч Віра Пальчиківська.

Учителі викладають предмет основ здоров’я та курс за вибором «Захисти себе від ВІЛ», використовуючи методику, яка має назву ООЖН (освіта на основі набуття життєвих навичок) і реалізують компетентнісний підхід до навчання. Тому початок семінару методист райметодкабінету Людмила Іванько розпочала  аналізом стану впровадження Всеукраїнського проекту «Вчимося жити разом» в закладах освіти району, який базується на ООЖН, ознайомила з положенням обласного конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя в безпеці».

На показовий урок-тренінг основ здоров’я з теми «Безпека в побуті. Правила користування газовими та електричними приладами. Відпрацювання навичок безпечної поведінки» запросили учні 6 класу та старший учитель Наталія Савченко. Урок відбувся  в класній кімнаті, обладнаній відповідно до положення про тренінговий кабінет з основ здоров’я. Це найперший у районі тренінговий кабінет: тематичні стенди, змінні куточки з учнівськими проектами, методичне забезпечення. Інформаційно насичений, із застосуванням тренінгових вправ, роздаткового дидактичного матеріалу, електронної презентації, інтерактивних та ігрових методів, урок-тренінг сприяв набуттю дітьми життєвих навичок, необхідних для життя у сучасному світі.

У школі здійснюється і системна позакласна робота з основ здоров’я. Про формування в учнів здорового способу життя поділилася досвідом роботи Лариса Борисенко, заступник директора з виховної роботи. Шкільний відеоролик до дня боротьби з ВІЛ/СНІДом  та фотовернісаж заходів запропонувала переглянути Юлія Жовтенко, педагог-організатор.

По завершенню роботи семінару вчитель історії Сергій Балашов запросив гостей до шкільного музею, експонати якого охоплюють історичне минуле селища Дмитрівка до сьогодення     . Інтерактивний супровід екскурсії, інформаційне наповнення змісту, стародавні експонати, предмети та атрибути військових подій на сході вразили.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень