A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Пам'ять героїв Бахмаччини увіковічнено в книзі«Герої Сіверського краю»

Дата: 20.06.2019 10:05
Кількість переглядів: 28

Нарешті вийшла друком довгоочікувана Книга пам’яті Чернігівської області «Герої Сіверського краю», до створення якої активно долучалися вчителі та учні закладів загальної середньої освіти  Бахмацького району.  

- У книзі зібрано матеріали про учасників бойових дій - уродженців Чернігівщини, які пішли з життя у 2014–2015,  роках, даючи відсіч російській агресії на сході України. Крім того, до неї увійшли матеріали про трьох наших земляків - героїв Небесної сотні. Сукупно збірка охоплює матеріали про 169 захисників української незалежності та суверенітету, — поінформував директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Слезко на брифінгу, який відбувся 18 червня в ОДА.

Пошукові групи Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №5, Дмитрівської,  Батуринської, Халимонівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Курінського НВК в рамках обласної пошуково-дослідницької експедиції дітей і учнівської молоді «Герої не вмирають» зустрічалися з рідними та друзями героїв, збирали спогади,  інформаційні матеріали про життєвий шлях  Героя Небесної Сотні й 7 воїнів, загиблих в  АТО, уродженців Бахмацького району.

Наклад книги - 500 примірників, 300 з них передано ГО «Єдина родина Чернігівщини» для розповсюдження серед родин загиблих героїв і проведення презентаційних заходів. Ще 200 примірників протягом найближчого місяця надійдуть до бібліотек, закладів освіти, науки та культури області. Перший том містить відомості про загиблих у 2014-2015 роках, готується до друку другий том, куди увійдуть біографії та спогади про загиблих у 2016-му та подальших роках. «Ця книга створена на знак глибокої вдячності відвазі, силі духу і стійкості людей, які віддали найдорожче – своє життя, – захищаючи рідну землю і наше з вами майбутнє», - зазначено в передмові.

Електронна версія видання доступна за посиланням.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень