A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

1 грудня - Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими: Пісківська ЗОШ І-ІІІ ст.

Дата: 01.12.2017 15:06
Кількість переглядів: 59

Близько 65% ВІЛ-інфікованих в Україні – це молоді люди віком 15 – 29 років. Молодь в епіцентрі епідемії. Заклади загальної середньої освіти є ідеальним середовищем для впровадження профілактичних програм, зокрема й програм профілактики ВІЛ-інфекції та СНІДу. Так, у 9 закладах Бахмаччини для 93 учнів 8 – 11 класів впроваджується курс за вибором «Захисти себе від ВІЛ». Учні 4 – 9 класів вивчають цю тему в рамках предмету основи здоров’я. У 1 – 9 класах впроваджується проект «Вчимося жити разом». Відбувся районний етап обласного заочного конкурсу «СТОП СНІД – 2017». 27  робіт учнів закладів освіти та гуртківців Бахмацького районного будинку дитячої та юнацької творчості, а саме плакати, світлини, флаєри, анімаційний ролик, представляли дитяче бачення попередження ВІЛ/СНІДу. 10 найкращих робіт надіслано на обласний етап.

1 грудня  -  Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими.  Протягом тижня з 27 листопада по 1 грудня в Пісківській ЗОШ І-ІІІ ступенів в класах були проведені змістовні заходи: бесіди, уроки-застереження, тренінги. Учні початкових класів підготували конкурс малюнків «СНІДу – НІ!».

Як підсумок тижня вчителем основ здоров’я Наталією Вайло  проведено виховний захід «Ми – проти СНІДу». Мета: сприяти формуванню особистісної та соціальної компетентності дітей, які вимушені жити в умовах епідемії ВІЛ/СНІДу, для зниження ризику інфікування ВІЛ та формування толерантного ставлення до людей з ВІЛ. Інформаційні повідомлення учнів, інсценізація сценки «Слідчий та СНІД», гра-вікторина «Так чи ні», в якій наводилися твердження про ВІЛ/СНІД  зробили захід цікавим. У підсумку ведучі наголосили:

Життя – це шанс, лови його.

Життя – це краса, милуйся нею.

Життя – це радість, насолоджуйся нею.

Життя – це скарб, бережи його.

Життя – це любов, пишайся нею.

Життя – це боротьба, почни її.

Життя – це повітря, дихай ним.

Життя – це щастя, заслужи його.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень