A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

ВСЕУКРАЇНСЬКІ УЧНІВСЬКІ ІНТЕРНЕТ-ОЛІМПІАДИ

Дата: 06.09.2021 10:09
Кількість переглядів: 32

Відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські Інтернет-олімпіади, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 11 червня 2012 року № 671,зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 червня 2012 року за № 1074/21386,наказу Міністерства освіти і науки України від 17 серпня 2021 року № 913 «Про проведення Всеукраїнських учнівських Інтернет-олімпіад у 2021/2022 навчальному році», з метою сприяння широкому залученню обдарованої молоді до інтелектуальних змагань, активізації запровадження комп’ютерних технологій в освіті будуть проведені Всеукраїнські учнівські Інтернет-олімпіади.

Інтернет-олімпіади (математика, фізика, хімія, біологія, географія, економіка, інформатика, інформаційні технології) є щорічними інтелектуальними змаганнями учнів, де використовуються передові інформаційні та телекомунікаційні технології.

Основними завданнями Інтернет-олімпіад є:

  • створення умов для рівного доступу до участі у масових інтелектуальних змаганнях учнів закладів загальної середньої освіти;
  • упровадження нових форм та методів пошуку обдарованих учнів та створення умов для розвитку їхніх здібностей;
  • подальше вдосконалення системи роботи з обдарованими учнями;
  • забезпечення системного і безперервного проведення інтелектуальних змагань для обдарованих учнів;
  • підвищення інтересу учнів до поглибленого вивчення навчальних предметів, стимулювання розвитку відповідних інтелектуальних здібностей;
  • залучення обдарованих учнів до самостійної дослідницької роботи;

стимулювання інтересу учнів до оволодіння сучасними інформаційними технологіями;

  • активізація творчої діяльності вчителів.

Інтернет-олімпіади проводяться щороку в два етапи:

  • перший (I) етап – відбірковий – проводиться у травні-листопаді поточного року у заочній формі з обов’язковим використанням мережі Інтернет і має два або три тури;
  • другий (II) етап – фінальний – проводиться в очній формі у місцях, визначених базовими організаціями, і має один або два тури. Може проводитися у грудні поточного року або в січні-лютому наступного року.

Учасниками Інтернет-олімпіад є учні 9-11 класів закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти усіх типів і форм власності. Участь у змаганнях відбувається на добровільних засадах.

До II етапу Інтернет-олімпіад допускаються лише ті учасники, які у I етапі набрали прохідну кількість балів, встановлену оргкомітетом та журі, а також переможці II етапу відповідної Інтернет-олімпіади минулого року, нагороджені дипломами I ступеня.

Переможцями вважаються учасники ІІ етапу відповідних Інтернет-олімпіад, нагороджені дипломами I, II або III ступенів.

Кращі з числа переможців Інтернет-олімпіад, рекомендовані спільним рішенням оргкомітету і журі, за погодженням з МОН можуть бути допущені до участі в IV етапі відповідних Всеукраїнських учнівських олімпіад поточного навчального року.

Всеукраїнські учнівські Інтернет-олімпіади проводяться відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські Інтернет-олімпіади, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 11.06.2012  № 671 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 червня 2012 року за № 1074/21386.

У 2021/2022 навчальному році Всеукраїнські учнівські Інтернет-олімпіади будуть проведені з дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню гострої респіраторної хворобиCOVID-19,спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

За матеріалами МОН України


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень