A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Про заходи з відзначення Дня української писемності та мови

Дата: 08.11.2021 10:22
Кількість переглядів: 33

Відповідно до Указів Президента України  № 1241/97 «Про День української писемності та мови» та з метою піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді в закладах освіти  щорічно 9 листопада відзначається  День української писемності та мови. За  традицією в цей день стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика; у закладах освіти організовують цікаві заходи – конкурси декламаторів, літературні години, усні журнали, філологічні вікторини, інформаційні години, флешмоби тощо; Українське радіо проводить щорічну акцію «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності».

Повідомляємо, що відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 11жовтня 2021 року № 1/9-535«Про проведення ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика»у 2021/2022 навчальному році відбудеться ХХІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Участь здобувачів освіти в конкурсі є добровільною. Згідно з Положенням про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008  року № 168, конкурс проводиться для учнів 3–11 класів закладів загальної середньої та професійно (професійної-технічної) освіти в чотири етапи. Учасниками наступних етапів конкурсу стають переможці попереднього етапу.

Для проведення конкурсу утворюються оргкомітети та журі. Завдання першого етапу конкурсу розробляються відповідними фахівцями закладів освіти, у яких він проходить. І етап змагання необхідно організувати  до 20 листопада. Проведення ІІ етапу заплановане на 05 грудня 2021 року.

Також відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 21 жовтня 2021 року № 1/9-555, з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури 9 листопада 2021 року з 10-ї до 11-ї години Українським радіо проводитиметься XXI Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Трансляція радіодиктанту відбудеться на таких платформах: радіо – Українське радіо, Радіо Культура; телебачення – UA: ПЕРШИЙ, регіональні філії; Інтернет – ютуб-канал та фейсбук-сторінки Суспільного мовлення.

Запрошуємо до участі педагогів та здобувачів освіти в зазначених заходах, під час організації яких необхідно враховувати епідемічну ситуацію та проводити їх з дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2, використовуючи (за необхідності) дистанційний формат.

Рекомендуємо відповідну інформацію та світлини про проведені заходи  розмістити на  сайтах закладів освіти.

Долучаймося до заходів - піднімаємо престиж української мови!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень