A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти: методичні поради

Дата: 06.09.2021 10:31
Кількість переглядів: 28

«Результати інституційних аудитів показують, наскільки кожен заклад освіти унікальний, і обирає свій шлях, враховуючи власні традиції й особливості. Всі ми маємо поділяти єдині цілі та принципи, у центрі яких — право дитини на якісну освіту. “Абетка для директора” актуалізує ці спільні цінності та принципи, дає можливості шукати різні шляхи, засоби й підходи у підвищенні якості освіти”, — зазначив Голова Державної служби якості освіти Руслан ГУРАК.

Оновлена Абетка видана за підтримки ініціативи «Система забезпечення якості освіти», що впроваджується в межах проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe). «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) є проєктом міжнародної технічної допомоги, що реалізується компанією Alinea International та фінансується Урядом Канади.

Друге видання Абетки доповнене практичним досвідом директорів шкіл, які зробили перші кроки у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти, а також враховує зміни у законодавстві та результати інституційних аудитів, проведених Державною службою якості освіти протягом 2020-2021 років.

У Абетці описано прості та дієві інструменти, щоб визначити:

  • найкращі складові освітнього середовища закладу освіти та ті, які потребують покращення;
  • що в роботі педагогів заслуговує підтримки, а що варто вдосконалити;
  • чи справедливо заклад освіти оцінює навчальні здобутки учнів і як зробити оцінювання більш ефективним;
  • наскільки управлінські процеси в закладі сприяють досягненню мети облаштувати дружнє до дітей і ефективне шкільне життя та забезпечити високу якість освіти.

Абетка допоможе директорові школи визначити сильні та слабкі сторони закладу освіти за результатами самооцінювання і зрозуміти, над чим першочергово попрацювати, підкаже, як розробити власну стратегію розвитку і досягти поставлених цілей.

Доповненням до «Абетки для директора» є створений цього року онлайн курс на платформі Prometheus з питань розбудови у школах внутрішньої системи забезпечення якості освіти «Стартуємо до якісної школи».

Посилання на курс:

https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+QMS101+2021_T2/about ).

Також інформуємо, що Державною службою якості освіти України розроблено методичні рекомендації щодо формування внутрішніх систем забезпечення якості освіти у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти, які розміщені на сайті Служби (https://sqe.gov.ua/diyalnist/rekomendacii-zakladam-osviti/)

 

За матеріалами Державної служби якості освіти України


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень