A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

« Ми не забудемо Героїв Небесної Сотні»

Дата: 21.02.2018 10:34
Кількість переглядів: 30

Патріотизм – це одна із ланок людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, заставляючи робити великі й малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини. Це величний вияв нескінченної любові до рідного краю, як і честь, виховує великих, сильних людей, які не рахуються із ціною свого життя й здатні пожертвувати ним заради рідної землі.

Породжує впевненість у собі, волю в перемогу, віру в свою націю, свій народ. Перетворює звичайну людину в безстрашну машину, яка не відчуває страху й болю, ідучи впевнено й безстрашно до своєї мети.  І тоді мета патріота стає метою усього народу. Патріот живе в єдності зі своїм суспільством, адже життя людей стає його власним життям.

Україна – країна трагедій і краси, де найбільше люблять волю й найменше її знали, країна гарячої любові до народу й «чорної» зради, довгої вікової, героїчної боротьби за волю й незалежність.

Минає чотири роки з  часу загибелі Героїв Небесної сотні. Світла небесна пам’ять кожному, чиє життя обірвалося в серці української столиці, всім тим, хто не дожив кілька днів до весни. Батьківщина втратила своїх синів. Це великий біль для кожного, хто є українцем.

З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, прищеплення любові до Батьківщини, виховання національно-патріотичної свідомості, розвитку бажання стати гідними громадянами України в Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №2,  заступником з виховної роботи Катериною Безмозгою, було проведено захід «Заочна подорож Майданом. Ми не забудемо Небесну сотню».

Учасники заходу згадали події Революції Гідності, переглядаючи кадри документального фільму «Перший фільм. Небесна Сотня», коли об’єднані поривом душі, люди встали за свободу та прагнення жити в незалежній країні. Члени учнівського самоврядування, разом з педагогом – організатором Тетяною Прилепко, організували виготовлення  свічки -  пам’яті, котру запалили  на честь  солдатам-визволителям, героям-афганцям, Героям Небесної сотні, героям АТО, усім , які боролись за незалежність нашої України та не повернулися додому.

Учні школи розширили свої знання про історичні події, що змінили політичне обличчя України, реалізували прагнення українського народу в напрямку європейського вектору розвитку, детально дізналися про подвиг Героїв Небесної Сотні, ознайомилися з чисельними документальними фото й відеоматеріалами часів Майдану.

Ми не повинні забувати, що  Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили.

  

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень