A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Семінар- практикум  учителів географії

Дата: 12.12.2017 10:42
Кількість переглядів: 30

11 грудня на базі Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбувся семінар- практикум для учителів географії на тему «Підвищення ефективності сучасних уроків географії та економіки через інноваційну діяльність учителя», метою якого було практичне ознайомлення  із досвідом роботи  щодо застосування інноваційних технологій при викладанні географії як способу  активізації пізнавальної діяльності учнів, підвищення фахового та методичного рівня вчителів географії в контексті Нової української школи.

Планом роботи семінару було передбачено відвідання показового уроку географії  в 7-А класі з теми «Природні зони Південної Америки», проведеного учителем географії Гришко Людмилою Володимирівною із застосуванням  інформаційно-комунікаційних технологій. Учні під керівництвом досвідченого педагога здійснили уявну подорож природними зонами материка, познайомились із розмаїттям його тваринного та рослинного світу. Мультимедійний супровід сприяв унаочненню матеріалу й формуванню стійких уявлень про особливості природних умов Південної Америки та прояви широтної зональності на рівнинах і вертикальної поясності в Андах.

Далі учасники семінару за «круглим столом» обговорили форми і методи підвищення ефективності сучасних уроків географії. Учителі району обмінялись досвідом роботи  щодо активізації інтелектуальної діяльності учнів, упровадження інновацій, зокрема інформаційно-комунікаційних технологій.

Методист РМК С.В.Корецька  акцентувала увагу на тому, що завдання вчителя сьогодні - змінити, модернізувати освітній процес так, щоб забезпечити його дослідницький, пошуковий характер, що сприятиме розвитку критичного мислення, розумових творчих здібностей учнів, формуванню ключових компетентностей у процесі навчання.

Завершилася творча зустріч колег-географів обміном думками та враженнями від побаченого.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень