A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Місячник «Через обізнаність населення до подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу».

Дата: 16.12.2019 11:17
Кількість переглядів: 33

Щороку  1 грудня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе глобальна проблема СНІДу.  

  Символом боротьби з цим смертельним недугом є червона стрічечка,  жодна акція не обходиться зараз без неї. Ця стрічка, як символ розуміння СНІДу, була задумана навесні 1991 року. Її ідея належить художникові  Франку Муру. З 16 листопада по 15 грудня 2019 року заклади загальної середньої освіти району  долучилися до всеукраїнського  місячника «Через обізнаність населення до подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу». 1 грудня була проведена акція «Не дай СНІДу шанс!», яка включала в себе розповсюдження червоних стрічок серед здобувачів освіти як символу надії на те, що хворобу буде зупинено, та протесту проти дискримінації людей, які живуть з ВІЛ.

 У рамках місячника було заплановано та проведено наступні інформаційно-просвітницькі заходи: загальношкільні лінійки «ВІЛ/СНІД: знання і розуміння»; конкурси дитячих малюнків і плакатів «Здоров’я це сучасно», «Наркоманії-Ні!»; тренінги й заняття з елементами тренінгу для учнів підліткового та юнацького віку «Бути обізнаним — бути захищеним»; відеолекторії «Небезпека поруч з нами»; лекторії на теми: «Обережно: СНІД поряд», «Міжособистісні стосунки юнаків і дівчат»; інформаційно-просвітницькі години «ВІЛ-СНІД: шляхи передачі та захисту», «Профілактика ризикованої поведінки», «Майбутнє без СНІДу», «Запобігання ВІЛ-інфекції», «Особливості розвитку епідемії СНІДу в Україні»; круглі столи та диспути: «ВІЛ стосується кожного», «Толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ»; виставки  літератури «Як запобігти ВІЛ-інфікуванню», «Здоров’я -  найцінніший скарб» тощо.

Проведення місячника надало  можливість ще раз  отримати всебічні знання про хворобу, шляхи інфікування та чинники, що сприяють цьому, а отже  й захистити себе, зменшити шкоду від ВІЛ для особистості та суспільства.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень