A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Платформа для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн»: рівний доступ до якісної освіти

Дата: 10.09.2021 11:31
Кількість переглядів: 26

У 2020 році Міністерство освіти та науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України з метою забезпечення рівного доступу до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».

Всеукраїнська школа онлайн – E-SCHOOL.net.ua – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам. ВШО забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відслідковувати свій навчальний прогрес. А вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій. Наразі контент платформи розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану, та щотижня він буде доповнюватися. Функціонал платформи буде постійно вдосконалюватися та розширюватися.

Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» покликана стати незамінним інструментом і при звичайному режимі навчання. Діти зможуть користуватися платформою не тільки під час карантину, а й для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через хворобу або з інших причин.

Досвід країн-лідерів у діджиталізації освіти свідчить, що наявність таких національних онлайн-платформ дає можливість не тільки долати обмеження в навчальному процесі під час пандемії, а і є обов’язковою частиною освітнього простору, що допомагає дітям та вчителям у навчанні та викладанні, а також підвищує рівень здобутих знань.

Платформа створена за підтримки Швейцарії в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», який впроваджується Консорціумом ГО DOCCU та Цюрихського педагогічного університету (PH Zurich).

Промо-ролик «Всеукраїнська школа онлайн»

Інструкція для користувачів 

Для доступу до матеріалів необхідно зареєструватися на платформі  за покликанням https://lms.e-school.net.ua/

Доступ до матеріалів є зручним і безкоштовним, тому рекомендуємо вчителям скористатися зазначеним ресурсом у своїй професійній діяльності.

 

                                               За матеріалами сайту МОН України


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень