A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Семінар з проблеми: «Конфлікти в підлітковому середовищі: шляхи їх подолання»

Дата: 13.12.2019 12:11
Кількість переглядів: 24

11 грудня 2019 року на базі Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст.№5 відбувся районний психолого-педагогічний семінар з проблеми: «Конфлікти в підлітковому середовищі: шляхи їх подолання».

      Семінар відкрила Ірина Оніщенко, керівник даного закладу, яка наголосила на тому, що психологічна служба є однією з основних ланок у освітньому процесі, у становленні і вихованні особистості −  всебічно розвиненої і розуміючої.

      Мета заходу – формування уявлення учасників про специфіку конфлікту як одного із явищ комунікації.

      Олена Гришко, соціальний педагог Бахмацької ЗОШ №5, ознайомила присутніх з поняттям «конфлікт», його видами, вказала на основні причини виникнення суперечливих ситуацій у середовищі підлітків.

      Ірина Грицай, практичний психолог закладу, охарактеризувала психологічні особливості підліткового віку, їх фізіологічні новоутворення, підкреслила, що  даний вік – дуже складний, тому потребує якомога більшої уваги і  вирішення проблем шляхом компромісу.

      Фахівці спільно провели заняття з елементами тренінгу для учнів 8 класу «Вирішуємо конфлікт толерантно», де учні здобували вміння вирішувати конфлікти найбільш оптимальним шляхом, розвивали навички ефективного спілкування, створювали атмосферу довіри і позитивного настрою.

     Світлана Яковенко, методист районного методичного кабінету, підвела підсумки семінару, зупинилася на тому, що даний  напрямок є одним із пріоритетних у роботі психологічної служби.   Фахівцям потрібно пам’ятати, що від   слів педагогів та психологів, від  їхніх дій залежить внутрішній психологічний стан дітей. Психолог повинен  не тільки  давати відповіді на запитання, а діяти так,  щоб не зашкодити і не травмувати почуття дітей.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень