A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Семінар вчителів  музики

Дата: 18.12.2017 12:19
Кількість переглядів: 48

15 грудня в Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся семінар для вчителів  музики на тему «Виховання в учнів емоційно-ціннісного ставлення до мистецтва та дійсності засобами музичної виразності», метою якого було практичне ознайомлення із досвідом формування музичної компетентності учнів, організації свят і розваг як засобу активізації творчих здібностей вихованців; підвищення фахового та методичного рівня вчителів музичного мистецтва; обмін педагогічним досвідом упровадження інноваційних технологій в освітній процес.

Учасники відвідали показовий урок-концерт «Зображально-виражальні інтонації в музиці», проведений учителем музики Трикозом О.В. в 3-А класі.

Педагог продемонстрував можливості використання на уроках музичного мистецтва мультимедійних технологій, які поєднували словесні тексти та музичні звуки, яскраві візуальні образи та якісне аудіо. Учителі й учні потрапили  на справжнє зимове свято, на уроці панувала  весела й щира атмосфера, адже діти розучували й виконували колядки та щедрівки. Олександру Володимировичу вдалося активізувати внутрішній духовний світ учнів, їхні почуття та уяву, оптимально поєднати  ігрові  й традиційні форми роботи.  Приємним сюрпризом для третьокласників став візит Святого Миколая       (майстерно    зіграного учнем    11 класу    Кошелем А.) зподарунками за   успішно виконані завдання.

Актуальність обраної теми семінару, стан та проблеми, які виникають при здійсненні інноваційної діяльності на уроках музики, висвітлила у своєму виступі методист районного методичного кабінету С.В.Корецька.

Далі робота семінару продовжилася в творчій майстерні «На порозі - новорічні свята».  Цікавий та змістовний урок спонукав кожного з учасників заходу до участі в обговорені та обміні досвідом  формування духовного світу учнів, відродження культурних традицій народу під час  викладання предметів художньо-естетичного циклу як запоруки  розвитку обдарованої особистості. Учителі презентували власні творчі та методичні напрацювання з організації позакласної роботи, зокрема зимових свят  календарно-обрядового циклу.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень