A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

ДО ДНЯ ВИГНАННЯ НАЦИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ З УКРАЇНИ

Дата: 27.10.2020 15:16
Кількість переглядів: 34

28 жовтня наша держава вшановує 76-ту річницю вигнання нацистських окупантів із України. Неймовірно високу ціну заплатив український народ за перемогу в Другій світовій війні: мільйони полеглих у боях, загиблих в окупації, концтаборах та на каторжних роботах, мільйони ненароджених, десятки тисяч зруйнованих міст і сіл. Звитяжна битва за Україну, що тривала майже 2 роки, стала одним із вирішальних чинників розгрому військ нацистського агресора. Україна пам’ятає кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв.

Міністерство освіти і науки України рекомендує вшанувати пам'ять українців, які, виганяючи нацистських окупантів в лавах Червоної або Української повстанської армій, віддали свої життя за Батьківщину.  У методичних матеріалах Українського інституту національної пам’яті рекомендується у цей день провести меморіальні заходи біля могил Невідомого солдата; долучитися до патріотично-виховних акцій, тематичних заходів, присвячених історії Другої світової війни з використанням сучасних засобів дистанційної комунікації; упорядкування місця поховань загиблих у війні тощо.

 


Методичні матеріали Українського інституту національної пам’яті до 70-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України

Український інститут національної пам’яті пропонує перелік художніх та документальних фільмів про Другу світову війну 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень