A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

День вишиванки в закладах освіти Бахмацького району

Дата: 16.05.2019 15:21
Кількість переглядів: 32

У День вишиванки Бахмацький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №4 «Теремок» перетворився на мальовничу, яскраву, різнобарвну галявину вишиванок. Зранку проведено квест для середніх та старших груп «Знайди вишиванку». Під час урочистої частини діти оспівували вишиванку у піснях та віршах, танцювали таночки «Різнобарвна Україна», «Кривий танок», «Україна квітуча». Всі були у вишитому вбранні та піднесеному настрої. Проведений флешмоб «Розгорнемо наш український стяг  з любов’ю до країни у серцях» з прослуховуванням гімну України додав особливої урочистості святковому дійству.

Черговий раз в Бахмацькому закладі дошкільної освіти №3 "Берізка" святкували День вишиванки. Масовий захід за участі дітей та працівників закладу пройшов святково та урочисто. Всі присутні красувалися своїми вишиванками. Свято супроводжувалося піснями, танцями, віршами про українські обереги.

 «Вишиваночка моя, вишиваночка,

Із любов'ю мама шила до раночку.

Вишиваночка моя, вишиваночка,

Із любов'ю мама шила мені».

Слова цієї пісні стали епіграфом до Дня вишиванки, який святкує сьогодні Україна і вся велика родина Бахмацького закладу дошкільн6ої освіти №1 «Рукавичка». Красива ніжна травнева природа особливо підкреслює  красу українського оберегу – вишиванку. Святково одягнені, веселі, зігріті любов'ю дітлахи демонстрували свої вишиваночки, а також створювали власноруч елементи орнаменту на малюнках, що розмістили на асфальті.

У святковий День вишиванки для дітей Бахмацького закладу дошкільної освіти "Пролісок" с. Бахмач було проведено тематичну музично-виховну розвагу. Діти почули багато цікавого  і нового з історії про вишиванки. Продовжили тему вишиванки в малюнках та аплікації. Провели конкурс на кращий вірш та пісню. Впродовж  всього дня демонстрували свої вишиванки, даруючи всім усмішки та позитивні емоції.

У День вишиванки Варварівський НВК, як і вся Бахмаччина, як і вся Україна перетворився на мальовничу, яскраву, різнобарвну вишиванку. Учні і колектив долучились до проведення заходу «А над світом, гляньте, а над світом, українська вишивка цвіте».

Українська сорочка-вишиванка. Вона ввібрала в себе теплоту Сонця і запах трави, шум гаїв і голубінь небес, всю розкіш землі і смуток чарівної пісні. Це не лише витвір мистецтва, а й наш оберіг.

16 травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Тож Кропивненський НВК долучився до цього знатного святкування. Традиційно, кожен учень школи одягнув на себе найкращий оберіг – вишиту сорочку, яка наповнена мріями та любов’ю.

Розпочали свято вихованці ЗДО «Зайчик» - наша надія та майбутнє. До них приєдналися учні початкових класів, тримаючи в руках патріотичні кульки та чаруючи присутніх своїми лагідними посмішками. Учні середньої та старшої ланки здивували нас приємними піснями про українську вишиванку. Cвято завершилось флешмобом “Вишиванка єднає українців»

Дошкільнята Фастовецького НВК представляли свою вишиванку, вивчили різноманіття традиційних вишиваних орнаментів на прикладі старовинного одягу з бабусиної скрині, брали участь у загальношкільному флешмобі та заспівали пісеньку «Мамина сорочка», а також вихователь розповіла діткам цікаву легенду про виникнення вишиваночки. Дітям було весело і цікаво, адже вони стали маленькими учасниками великого дійства

В Пісківському ЗДО "Сонечко" відзначили День вишиванки. Діти вдяглись у красиві українські вишиванки. Вихователь Валентина Шепель розповіла малечі про те, що вишиванка для українців - могутній оберіг та символ благополуччя в родині, а свято вишиванки символізує національну єдність. В українській вишивці існує три види орнаментів: геометричні, рослинні та зооморфні. Також бабуся та прабабуся наших вихованців Діани Марченко та Максима Гончарука - Ігнатенко Галина Михайлівна, місцева майстриня вишивки, надала свої роботи для виставки. 

День вишиванки – свято, що об'єднує !

День вишиванки – чудове, самобутнє свято української культури. Вишиванка завжди була і залишається українською святинею. Вишиванка символізує в собі високу мудрість, духовне багатство та зв'язок поколінь.

Вже вкотре вихованці Курінського дитячого садка «Світанок», батьки та педагоги радо долучаються до свята, яке відзначається в третій четвер травня в Україні.

У вишитих сорочках всі поспішають до садочка, де лунають народні пісні та прикрашають групу вишиті рушники. Це гуртує наш дитячий та дорослий колектив, сприяє збереженню та популяризації українських традицій та цінностей.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень