A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Проведено районний семінар-практикум вчителів історії

Дата: 21.02.2018 15:26
Кількість переглядів: 31

21 лютого Бахмацька гімназія гостинно зустрічала учасників  семінару-практикуму вчителів історії та основ правознавства закладів загальної середньої освіти району.

Метою  зібрання було практичне ознайомлення  з методикою формування ключових  компетентностей учнів на уроках історії та в позаурочний час, організацією роботи з обдарованою молоддю, підвищення фахового та методичного рівня педагогів.

Учитель-методист Грищенко Лариса Володимирівна презентувала власний досвід  компетентнісного навчання на уроках історії як шляху до розвитку творчого потенціалу учнів. Учасники семінару відвідали показовий урок історії в 11 класі на тему «Демократизація політичного та громадського життя в Україні кінця ХХ ст.», на якому  продемонстровано інноваційні методи та прийоми викладання історії: проблемний, пошуковий, використання ІКТ, інтерактивні технології. Діяльність учителя була спрямована на таку організацію процесу навчання, у якому учні, спираючись на особистий потенціал, долучаються до спільної діяльності, отримують змогу індивідуальної самореалізації та розвиток особистісних якостей у ході опрацювання   матеріалу. Постановка цікавих проблемних питань учителем, робота з джерелами сприяла розвитку  пізнавальної  активності гімназистів, творчого мислення, навичок аналізу історичних явищ та умінь висловлювати й аргументовано відстоювати власну точку зору.

Наступним етапом семінару стала презентація роботи гімназійного наукового товариства МАН «Дослідник». Директор гімназії Дудка В.Ф. розповіла про історію створення товариства, його діяльність, здобутки та кращих наукових керівників, а Грищенко Л.В. поділилася досвідом участі в роботі історичного відділення та методикою підготовки учнів до написання науково-дослідницьких робіт МАН. Учителі мали змогу подивитися наукові дослідження, виконані під керівництвом досвідченого педагога, отримати відповіді на запитання та поради щодо розвитку творчих здібностей учнів.

Методист районного методичного кабінету С.В.Корецька озвучила лист МОН України №1/9-66 від 31.01.2018 «Про організоване завершення 2017-2018 н.р. та особливості проведення ДПА в закладах загальної середньої освіти», акцентувавши увагу на методиці проведення ДПА з історії в 9 класі та особливостях ДПА/ЗНО  з історії України   в 11 класах.

Завершився семінар-практикум обговоренням відвіданих заходів і спілкуванням у невимушеній атмосфері.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень