A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Відбувся ІІ етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка

Дата: 25.11.2019 15:29
Кількість переглядів: 32

23 листопада 2019 року на базі Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 проведено ІІ етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської   молоді імені Тараса Шевченка, метою якого є вшанування творчої спадщини Великого Кобзаря, виявлення творчо обдарованої учнівської молоді та підвищення рівня мовно-літературної освіти в Україні.

Урочисте відкриття конкурсу відбулося 10 жовтня: в освітніх закладах   було організовано проведення  загальношкільних  лінійок, тематичних бесід, усних журналів, презентацій, на яких звучала поезія Т.Г.Шевченка, пригадувалися важливі віхи його життя і творчості. З 11 по 31 жовтня в усіх закладах загальної середньої освіти району проходив І (шкільний) етап конкурсу, у якому взяли участь 728 учнів.

Учасниками  ІІ (районного) етапу були 74 здобувачі освіти 5-11 класів, переможці шкільних етапів, із 19 ЗЗСО. Завдання були підготовлені Чернігівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. К.Ушинського й передбачали написання творчої роботи, за тематикою дотичної до постаті Т.Г.Шевченка та його ролі в українській і світовій літературі. Більшість учнів продемонстрували достатній рівень грамотності та сформованості інтелектуальної й креативної компетентностей.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень