A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Тиницька ЗОШ І-ІІІ ст.: семінар-практикум учителів початкових класів

Дата: 04.04.2018 15:48
Кількість переглядів: 36

З метою розвитку педагогічної майстерності вчителя, підвищення його професійної компетентності, підвищення результативності освітнього процесу 4 квітня на базі Тиницької ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся кущовий семінар-практикум вчителів початкових класів з проблеми «Створення ситуацій успіху в освітньому процесі початкової школи».

Семінар почався з ознайомчої екскурсії по освітньому закладу, яку провела Лариса Кривенко, директор школи.

Що таке успіх? Коротко: уміння, старання, пізнання, інтерес, хвала, радість. Так, саме ситуації успіху породжують радість. Дитина відчуває свою значимість як особистість, як потребу в ній всього дитячого колективу, і все це спрацьовує на позитивний результат в освітньому процесі. Саме це показали на уроці літературного читання з теми «Казки зарубіжних письменників» учні 4 класу та вчитель Лідія Гриценко. Цікавою та змістовною була мандрівка в Країну Казкарію. На зупинках «Мегалот», «Літературне кафе», «Острів порятунку», «У гостях у бабусі-казки», «Студія юних дикторів», «Реклама», «Бліцопитування» відпрацьовувалися різні інтерактивні, ігрові методи з використанням інформаційно-комунікативних засобів навчання і електронного забезпечення, роздаткового дидактичного матеріалу, практикувалися різноманітні прийоми читання.

Родинне свято «Шануй батька й неньку» зібрало в коло не тільки гостей семінару, а й мам, тат, бабусь, дідусів. Учні 2 класу та вчитель Надія Дробот через віршовані рядки, пісні, таночки, рухливі ігри донесли до присутніх свою любов до родини, школи, країни.

Практичний тренінг «Створення ситуацій успіху в освітньому процесі початкової школи» провела з учасниками семінару Людмила Іванько, методист районного методичного кабінету. Практичні тренінгові вправи по створенню ситуацій успіху чергувалися з інформаційним блоком електронної презентації. Тема семінару спонукає вчителів початкових класів створювати такі умови, які забезпечать учням успіх у навчанні, відчути радість від того, що «я знаю», «я вмію», «я можу».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень