A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: навчаються вчителі початкових класів

Дата: 29.03.2018 15:59
Кількість переглядів: 45

У закладах освіти Бахмаччини – канікули. Учні відпочивають, а вчителі початкових класів навчаються. Три дні поспіль з 27 по 29 березня на базі Бахмацької ЗОШ І-ІІІст.№5 проходило підвищення кваліфікації вчителів початкової ланки, які працюватимуть у 1-х класах за новим Державним стандартом початкової загальної освіти  у 2018/2019 навчальному році.

Це вже друга очна сесія.

Перший день сесії було присвячено представленню нового Державного стандарту початкової загальної освіти, яке зробив Віктор Бурнос, завідуючий відділом дошкільної та початкової освіти Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Ушинського. Пізнавальними та цікавими були і електронна презентація, і роз’яснення обласного методиста, адже він не тільки частий гість в освітянському міністерстві, а й практикуючий вчитель початкової школи.

Другого-третього дня сесії навчання здійснювалося за модулями:

-зміст початкової освіти у вимірі сьогодення;
-організація ефективного і безпечного освітнього середовища;
-інтеграція: тематичний і діяльнісний підходи;

-педагогіка партнерства: сутність, основні принципи.

Вчитель-тренер Нової Української Школи Ірина Сторубльова вміло  змінювала види роботи, прагнула, щоб навчання відбулося жваво, цікаво. З цією метою чергувала відео, тренінгові вправи, пропонувала полеміку з окремих питань та жваве обговорення. Учителі отримали практичні навички управління класом, вчилися методикам компетентнісного та інтегрованого навчання.

Людмила Іванько, методист районного методичного кабінету, знайомила присутніх з оновленою нормативно-правовою базою щодо Нової Української Школи (накази і листи Міністерства Освіти і Науки України).

Влітку 11 – 15 червня відбудеться підсумкова сесія, по завершенню якої вчителі початкових класів отримають сертифікати онлайн-курсу на платформі ЕД-ЕРА та посвідчення Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Ушинського про підвищення кваліфікації вчителів 1-х класів за новим Державним стандартом початкової загальної освіти Нової Української Школи.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень