A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Міжнародний день рідної мови в закладах освіти Бахмаччини

Дата: 21.02.2022 16:02
Кількість переглядів: 38

Міжнародний день рідної мови - день, який людство відзначає щороку 21 лютого, після проголошення про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня - 17 листопада 1999 року в Парижі.  Починаючи з 2002 року до цього свята долучилася й Україна задля зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному розвитку.

Традиційно освітні заклади громади організували в цей день низку заходів, спрямованих на формування   любові і поваги до рідної мови, розвиток комунікативної компетентності учнів, виховання почуття національної гідності, піклування про красу і багатство української мови та утвердження її статусу як державної.

Кожен заклад продемонстрував креативний підхід до відзначення свята й організував мовознавчі квести, творчі диспути, фестивалі поезії, мовні конкурси, книжкові виставки, літературні подорожі, презентації, круглі столи, тематичні уроки, філологічні вікторини,  зустрічі з місцевими літераторами  тощо.

Учителі та здобувачі освіти створили в закладах святкову урочисту атмосферу, використавши під час проведення заходів національну та державну символіку, автентичного колориту надали вишиванки, які одягли учасники на свято.

Щороку відзначення Міжнародного дня рідної мови в закладах освіти Бахмаччини наповнюється новим змістом, охоплюючи все більше учасників. Учні отримують змогу проявити свою ерудицію, креативне мислення, творчу активність, неабияку кмітливість у проходженні «мовних лабіринтів», декламуванні віршів чи готуючи презентацію про рідну мову, адже кожна шкільна родина прагне виховати національно свідомого громадянина, сповненого повагою до всього українського!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень