A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Нова платформа для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн»

Дата: 22.12.2020 16:18
Кількість переглядів: 30

Всеукраїнська школа онлайн – E-SCHOOL.net.ua – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам. Ресурс розроблений Міністерством освіти та науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України з метою забезпечення рівного доступу до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів.

 «Всеукраїнська школа онлайн» забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відслідковувати свій навчальний прогрес. А вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій. Наразі контент платформи розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану, та щотижня він буде доповнюватися. Функціонал платформи буде постійно вдосконалюватися та розширюватися.

Платформа «ВШО» покликана стати незамінним інструментом і при звичайному режимі навчання. Діти зможуть користуватися платформою не тільки під час карантину, а й для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через хворобу або з інших причин.

Важливо, що платформа надає доступ до навчального контенту українською мовою для дітей та вчителів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України. А також для дітей, які з різних причин перебувають за кордоном та хочуть навчатися за українською державною програмою.

Всеукраїнську школу онлайн підтримали також 3 мобільні оператори – Київстар, Vodafone та lifecell. Вони забезпечать безлімітний нетарифікований доступ до сайту платформи та її мобільного застосунку для всіх абонентів (перегляд навчальних відеоматеріалів на каналі YouTube тарифікується згідно з умовами тарифного плану абонента).

За сприяння міжнародного фонду «Відродження» незабаром буде створено мобільний застосунок ВШО та розширено функціонал платформи, що дозволить вчителям адаптувати навчальні матеріали відповідно до індивідуальних потреб учнів.

Платформа створена за підтримки Швейцарії в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», який впроваджується Консорціумом ГО DOCCU та Цюрихського педагогічного університету (PH Zurich).

Даний онлайн-ресурс стане в нагоді учасникам освітнього процесу при організації навчання під час запровадження посиленого карантину з 8 до 24 січня 2021 року

 

За матеріалами сайт МОНУ

 

Детальна інформація за посиланнями:

Промо-ролик «Всеукраїнська школа онлайн»

Інструкція для користувачів 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень