A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Районний семінар-практикум учителів географії

Дата: 23.01.2020 16:44
Кількість переглядів: 28

23 січня учителі географії  закладів загальної середньої освіти району відвідали Курінський НВК, який став базою для проведення районного семінару-практикуму «Інноваційна діяльність учителя географії як шлях до якісної освіти».

Метою заходу було практичне ознайомлення  із досвідом  щодо підвищення ефективності сучасного уроку  через інноваційну діяльність учителя географії,  системою еколого-краєзнавчої та патріотичної роботи в закладі, розвиток професійної компетентності педагогів.

Учасникам семінару було запропоновано відвідати інтелектуальне кафе «Олімп», у меню якого  представлені вишукані методичні «страви та напої»: коктейль «А-ля-географ», кнедлики «Екологічні», панський фірмовий суп у паляниці «Урок «Вулкани. Гарячі джерела. Гейзери», кава «Палітра думок» та інші педагогічні цікавинки.

За формуванням ключових та предметних   компетентностей і  картографічних  навичок в учнів педагоги мали змогу спостерігати на уроці географії в 6 класі, який майстерно  провела Доліч Оксана. Навчальне заняття було змістовне, насичене сучасними  інноваційними методами й прийомами роботи та цікавим матеріалом. Учні із захопленням вирушили в уявну подорож сейсмічними зонами планети, спакувавши перед цим «валізу знань». Для реалізації мети уроку вчителька застосовувала  випереджувальні завдання, роботу з картою, текстом підручника, слайд-шоу, цікаві розповіді й демонстрацію міні-експерименту «Виверження вулкану». Здобувачі знань активно працювали з поняттями, виконували елементи практичної роботи, розв’язували кросворд, відгадували загадки й складали сенкан. Мультимедійна презентація й відео сюжети сприяли візуалізації матеріалу та активізації пізнавальної діяльності шестикласників.

Наступним етапом семінару було представлення системи позакласної роботи з предмету вчителями Левченко Л.О. та Рудько М.Г., спрямованої на формування екологічної свідомості та виховання любові до рідного краю. Усім присутнім сподобався креативний виступ шкільної екологічної агітбригади «Полюбімо природу палко», члени якої, учні 7-8 класів, артистично й неординарно продемонстрували своє бачення екологічних проблем людства, спробували знайти шляхи їх вирішення.

Далі увазі гостей було запропоновано яскраву хореографічно-музичну композицію у виконанні учнів 9-11 класів «Слава Україні, Героям слава!», яка засвідчила, що  шкільна географія і патріотичне виховання здобувачів освіти – невід?ємна складова сучасного освітнього процесу.

Завершився семінар-практикум обговоренням заходів у затишній дружній атмосфері та виробленням методичних рекомендацій щодо організації інноваційної діяльності вчителів географії.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень