A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Навчаючи інших, ми навчаємося самі…

Дата: 28.11.2017 09:45
Кількість переглядів: 51

Самоосвіта – безперервна діяльність педагога, спрямована на розширення й поглиблення знань та умінь, підвищення рівня фахової підготовки.

Особистісно орієнтована самоосвіта педагога забезпечує підвищення педагогічної майстерності, а в результаті  - вагомий саморозвиток особистості  самого педагога і його вплив на розвиток особистості учня.

В.Сухомлинський вважав, що джерелом і рушійною силою самоосвітньої діяльності вчителя є потреба в знаннях: «Знати більше, ніж я знаю сьогодні».

24 листопада на базі Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №4 був проведений семінар – практикум для заступників директорів з НВР з проблеми: «Методика організації керованої самоосвіти педагога».

Мета семінару: Виробити методичні рекомендації щодо здійснення управління самоосвітою педагогічних працівників.

У семінарі взяли участь 5 директорів та 20 заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти району.

Семінар розпочався з реєстрації учасників. Потім директор школи Лемешко Лариса Борисівна привітала всіх присутніх та презентувала роботу  навчального закладу. Далі слово мав Воробей С.М., завідуючий районним методичним кабінетом з питання «Роль заступника директора з НВР у професійному зростанні педагогів загальноосвітньої школи». Лемешко Л.Б. ознайомила учасників семінару з питанням «Самоосвіта педагога як одна із необхідних умов професійного розвитку педагога. Форми і методи керівництва самоосвітою педагога». Заступник директора з НВР Трикоз О.М. презентувала  присутнім  технологію організації керованої самоосвіти педагогів у навчальному закладі. Цікаві елементи тренінгу та вправи щодо професійного самоудосконалення запропонувала заступник директора з ВР Дубініна Н.І.

Відбулася екскурсія освітнім закладом: затишними класними  кімнатами, навчальними кабінетами, коридорами школи. Завітали також до народознавчої кімнати, до куточка Героїчної слави,  актової зали, де учасники семінару мали змогу ознайомитися  із творчістю обдарованих та талановитих учнів. У методичному кабінеті переглянули багато наукових матеріалів, які дають змогу педагогам розвиватися та самоудосконалюватися. Екскурсія  приємно вразила всіх учасників семінару.

Під час круглого столу було розглянуто організаційні питання закінчення І семестру 2017/2018 навчального року.

Презентація "Роль завуча в самоосвіті"

Учасники семінару

Під час екскурсії


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень