A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

БАХМАЦЬКИЙ  НВК  ЗБИРАЄ  ВЧИТЕЛІВ КЛАСІВ-КОМПЛЕКТІВ

Дата: 26.02.2018 16:55
Кількість переглядів: 30

23 лютого відбувся районний  семінар-практикум вчителів класів-комплектів з теми «Активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках в класі-комплекті». Початківці, і досвідчені, і молоді, із 8 закладів освіти району завітали на гостину до Бахмацького НВК.

Гостей вітала Олена Сафронова, директор Бахмацького НВК,  яка вручила буклети, провела оглядову екскурсію по закладу. Людмила Іванько, методист РМК, акцентувала увагу на питанні особливостей організації освітнього процесу та активізації пізнавальної діяльності молодших школярів в класі-комплекті. Світлана Слухай, вчитель Варварівського НВК, проаналізувала питання планування  та структури уроків у малокомплектній школі. Педагоги поділилися досвідом роботи, обговорили окремі питання.

На показовий урок з теми «1 клас. Письмо малої букви ша, складів, слів з нею»- «3 клас. В.Сухомлинський «Кінь утік» запросили до себе учні  1-3 класу-комплекту та вчитель Ірина Кобезька. Чергування самостійної роботи з роботою під керівництвом вчителя; чіткі інструкції вчителя, які допомагають виконувати самостійну роботу; ретельно продуманий розподіл часу на уроці, раціональне його використання; пояснення нового матеріалу в умовах одночасної роботи з двома класами сприяло проведенню уроку на високому методичному рівні. Застосування вчителем різних методів (інтерактивних, ігрових, групових, ситуацій успіху), засобів навчання (ноутбук, ілюстрації, таблиці, карточки) спонукало до активізації пізнавальної діяльності учнів, адже уся робота спрямовувалася в такій послідовності: цікаво-знаю-вмію.

Відвідування учасниками семінару показового виховного заходу «Щаслива родина – щаслива дитина» за участю батьків, бабусь та дідусів, педагогів освітнього закладу справило приємне враження. Панувала домашня затишна атмосфера: штучний камін з імітацією вогню, запальні українські таночки, відеопрезентація, милозвучні пісні, віршовані рядки, інсценізація, гумористичні частівки.  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень