A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Свята рідної мови в закладах освіти району

Дата: 26.02.2018 16:57
Кількість переглядів: 27

21 лютого всі народи відзначають Міжнародний день рідної мови. Кожен народ любить і шанує свою мову, бо вона як і мати – єдина та вірна на все життя.

Наша мова усім світом визнана наймилозвучнішою. Вона переткана й вишита калиною, у ній дзвенить слава запорожців, нею написані невмирущі твори Івана Котляревського, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, вона живе в піснях народу. Учні та педагоги закладів загальної середньої освіти району активно долучилися до різноманітних просвітницьких і виховних заходів, адже усвідомлюють, що справжня людина виростає саме з любові до рідного краю, до рідної мови та культури.

У Рубанській ЗОШ І-ІІІ ступенів у цей святковий  день учителями С.Шатан та Л.М.Нескубою проведений брейн – ринг «Учіться складно говорити своїм рідним словом». У змаганні брали участь 2 команди по 5 учнів з 9 та 10 класів. Під час гри учасники  продемонстрували рівень своєї загальної ерудиції, творчі здібності й уміння працювати в команді, застосовуючи свої знання граматики української мови, поезії, фольклору тощо. На святі звучали мелодійні  пісні, поетичні твори про рідну мову, рідний край сучасних авторів.

В Обмачівському НВК пройшла урочиста загальношкільна лінійка, підготовлена вчителями української мови та літератури  Завадко Т.Г.,  Блажко Р.М., Тараленко А.В., метою якої було показати багатство, мелодійність, велич та красу української мови; виховати любов та повагу до рідної мови, землі, художнього слова, пісні.

У Курінській ЗОШ І-ІІ ст. була проведена літературна зустріч з поетесою, патріоткою і просто щирою людиною Тетяною Федоровою. На зібранні панувала затишна дружня атмосфера, присутні  були раді доторкнутися до історії, до літератури рідного краю та особисто запитати, як це бути митцем. Наскрізною темою творчості Тетяни Федорової є  любов до батьківщини, до мови, до слова, до рідної неньки-України.

 Поетеса декламувала  свої поезії, розповідала  історії з життя, слухала вірші у  виконанні учнів. Крізь роки несе  вона  любов до світу, до людей, надію на краще, а головне любов до рідної країни і відображає це у своїх творах.
 Усім було дуже цікаво і приємно зустрітися з такою людиною і поспілкуватися особисто. На згадку про теплу зустріч  Тетяна Федорова  подарувала  свою чергову збірку «Спалахи зірниць».

У Фастовецькому НВК відбулася лінійка до Міжнародного Дня рідної мови, під час якої учні прослухали повідомлення вчителя про історію виникнення свята, переглянули яскраву й цікаву презентацію. Також учні школи взяли активну участь  у конкурсах читців поезії Т.Г.Шевченка та малюнків.

Усі заходи відзначалися змістовністю, ґрунтовністю підготовки, різноманітністю форм та методів роботи й наскрізною темою: любов до рідної мови є невід’ємною ознакою сучасного учня, патріота й справжнього громадянина нашої держави.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень