A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

НОВИНИ

В УКРАЇНІ ЗАПУСКАЮТЬ ПОДКАСТ «ХОРОШИХ БАТЬКІВ НЕ БЛОКУЮТЬ» ДЛЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ

                 Команда громадської організації #stop_sexтинг у співпраці зі студією подкастів The Ukrainians Media анонсували подкаст «Хороших батьків не блокують», щоб полегшити життя батькам. 

08:55 13.06.2023

ОГОЛОШЕНО ПРОВЕДЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2024»

              7 червня 2023 року, Оксен Лісовий, міністр освіти і науки, підписав наказ № 705 «Про проведення всеукраїнського конкурсу “Учитель року – 2024”». Наказ визначає номінацію конкурсу та затверджує склад центрального оргкомітету та журі другого туру.

09:23 12.06.2023

РЕКОМЕНДАЦІЇ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ЩОДО ЗАРАХУВАННЯ ДІТЕЙ ДО ШКІЛ ПІСЛЯ ПОВЕРНЕННЯ В УКРАЇНУ/2023

              Багато школярів вимушено покинули свої домівки в Україні та навчаються в інших країнах або дистанційно. Міністерство освіти і науки України підготувало перелік необхідних рекомендацій для батьків, освітян та ВПО, щоб спростити процес підготовки до зарахування дітей у школу після повернення в Україну. Рекомендації розроблені згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України № 563 «Про затвердження методичних рекомендації щодо окремих питань здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні».

12:07 06.06.2023

Червневий випуск грантового дайджесту! Будь у курсі подій – дій!

Пропонуємо червневий випуск грантового дайджесту «Будь у курсі подій – дій», в якому можна отримати інформацію про відкриті для участі грантові конкурси, проєкти, програми пільгового кредитування міжнародних фінансових організацій, постійнодіючі грантові програми тощо.

16:22 05.06.2023

У ДОСТУПІ — ВСІ ВІДЕО ЮТУБ-ПРОЄКТУ «ІСТОРІЇ НЕ З ПІДРУЧНИКІВ» ПРО ЦІННІСТЬ ОСВІТИ ВІД «НАВЧАЄМОСЬ РАЗОМ» ТА ОЛЕКСАНДРА ПЕДАНА

           У ютубі оприлюднено всі 9 відео проєкту «Історії не з підручників» – у ньому взяли участь директори шкіл, учителі, учні та їхні батьки, які розуміють цінності освіти та її беззаперечну важливість для майбутнього кожного українця. Він реалізований фінським проєктом «Навчаємось разом», що співфінансується ЄС та Міністерством закордонних справ Фінляндії, спільно з громадським активістом і телеведучим Олександром Педаном.

16:20 05.06.2023

МОН пропонує повторно для громадського обговорення доопрацьований проєкт Професійного стандарту за професією «Вихователь-методист закладу дошкільної освіти»

Міністерство освіти і науки пропонує повторно для громадського обговорення доопрацьований проєкт Професійного стандарту за професією «Вихователь-методист закладу дошкільної освіти». Проєкт акта розроблено відповідно до Оперативного плану Міністерства освіти і науки України, затвердженого наказом МОН від 10 січня 2023 року № 15.

09:17 05.06.2023

50 територіальних громад мають змогу отримати допомогу в організації літніх дитячих клубів

                Громадська організація «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (далі – ГО «ДОККУ») у рамках впровадження Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (далі – Проєкт DECIDE) оголошує Відбір територіальних громад для створення літніх клубів із залученням дітей ВПО за підтримки Проєкту DECIDE (далі – Відбір).

11:02 02.06.2023

SCHOOLTOGO ЗАПРОШУЄ УЧНІВ 1-10 КЛАСІВ НА БЕЗКОШТОВНУ ЛІТНЮ ОНЛАЙН-ШКОЛУ

                SchoolToGo – це онлайн-школа, яка пропонує учням 1-11 класу акредитоване онлайн-навчання відповідно до української шкільної програми. Наразі школа запрошує всіх охочих учнів 1-10 класів приєднатися до БЕЗКОШТОВНОЇ літньої школи онлайн!        

09:31 02.06.2023

У МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ УРЯД УХВАЛИВ ДВІ ВАЖЛИВІ ПОСТАНОВИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

             1 червня 2023 року, у Міжнародний день захисту дітей, на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив дві важливі постанови, які стосуються шкільного харчування: - «Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою при Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН) проєкту щодо надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023/24 навчальному році». Постанова передбачає надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023/24 навчальному році для відшкодування коштів, витрачених на організацію гарячого харчування учнів 1-4 класів, та забезпечить вдосконалення організації харчування у закладах загальної середньої освіти, що вплине на спроможність територіальних громад забезпечити гаряче харчування для здобувачів освіти.

09:27 02.06.2023

Ризикована онлайн-поведінка серед молоді стає нормою. В Україні запускають перший освітній портал щодо безпеки дітей в інтернеті

              Згідно з дослідженням, проведеним в ЄС серед 8 тис. підлітків, ризикована онлайн-поведінка серед молоді стає нормою. Опитування показало, що кожна четверта дитина тролила когось в інтернеті, кожна восьма – брала участь в онлайн-домаганнях, кожна п’ята – займалася секстингом та 4 з 10 підлітків дивилися порнографію.

09:29 31.05.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень