A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

ВШАНОВУЄМО ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ

Дата: 29.09.2022 11:04
Кількість переглядів: 32

29-30 вересня 1941 року жертвами нацистської злочинної політики, спрямованої на знищення цілих національних чи суспільних груп, стали єврейські жителі Києва. За два дні тут розстріляли майже 34 тисячі київських євреїв. Це було одне з найбільших масових убивств цивільних, вчинене нацистами під час Другої світової війни. Згодом Бабин Яр став символом «Голокосту від куль».

Упродовж двох років німецької окупації маховик смерті, розгорнутий нацистами у Бабиному Ярі, забрав життя близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, полонених червоноармійців, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних заручників, українських націоналістів і радянських партизанів, в’язнів Сирецького концтабору.

У 80-ті роковини трагедії 2021 року, Український інститут національної пам’яті, Національний історико-меморіальний заповідник  «Бабин Яр» та Світовий Конґрес Українців започаткували проведення спільного міжрелігійного заходу (молитви) на вшанування пам’яті загиблих з участю глав церков та духовних лідерів іудейських релігійних громад.

У 2022 році традицію проведення спільного міжрелігійного заходу продовжено.

Пам'ять про трагедію Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні та є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

УІНП підготовано інформаційні матеріали для використання вчителями при проведенні виховних та просвітницько-патріотичних заходів у закладах освіти.

Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті трагедії Бабиного Яру

Інформаційно-додаткове видання

                                                                                                                                                 За матеріалами сайту ЧОІППО


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень