A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

НОВИНИ

  

 

 

            

Новий закон про дошкільну освіту: короткий огляд змін

Якою, на вашу думку, може бути дошкільна освіта в Україні через декілька років? Скажімо, дворічних чи трирічних дітей гарантовано беруть у дитсадки, а мами можуть повернутися на роботу. Якщо поруч немає дитячих садочків, то батьки “водять” дитину в мобільний.Загалом кожна дитина має доступ до дошкільної освіти, батькам допомагають у вихованні малечі центри педагогічного партнерства, а вихователі працюють без надмірного навантаження. Саме це передбачає Закон "Про дошкільну освіту" № 8030, який Верховна Рада України на початку червня 2024 року ухвалила в другому читанні.

16:16 21.06.2024

У МОН нагородили переможців ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

19 червня 2024 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося урочисте нагородження переможців ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Захід організовано спільно з Міжнародним благодійним фондом «Ліга українських меценатів», Інститутом української мови НАН України та за підтримки Міністерства оборони України. Найкращих знавців рідної мови привітали міністр освіти Оксен Лісовий, заступниця Керівника Офісу Президента України Олена Ковальська, меценат Володимир Загорій, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та інші почесні гості.

09:54 20.06.2024

Долаємо освітні втрати в початковій школі

Продовжується співпраця педагогів Бахмаччини з громадською спілкою «Освіторія» та  Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), які  за підтримки Міністерства освіти і науки України впроваджують Національну програму з навчання вчителів інструментам та методикам вимірювання й подолання освітніх втрат.

16:48 14.06.2024

ОНОВЛЮЄМО ТИПОВУ ОСВІТНЮ ПРОГРАМУ ДЛЯ 5–9 КЛАСІВ НУШ: ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

               Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт змін до Типової освітньої програми для 5–9 класів (НУШ; Наказ МОН від 19 лютого 2021 р. № 235). Головна мета запропонованих змін — зробити типову освітню програму більш гнучкою для впровадження різноманітних навчальних планів, варіативних інтегрованих курсів або навчальних предметів чи їхнього комбінування. Окрім того, оновлений типовий навчальний план дасть змогу закладам освіти виділити години на роботу з подолання освітніх втрат і зменшити навантаження на учнівство.

10:20 10.06.2024

Освітні заклади громади долучилися до обласного проєкту «Healthy food: здоровим бути здорово!»

04 червня 2024 року пройшов перший день обласного воркшопу "Організація виховного процесу зі здобувачами освіти щодо формування здорового способу життя" для заступників директорів з виховної роботи, координаторів виховних активностей, які протягом січня-квітня 2024 року реалізовувалися в закладах загальної середньої освіти в межах обласного освітнього проєкту «Healthy food: здоровим бути здорово!» (далі – Проєкт).

10:01 07.06.2024

Про участь в акції “Літо з “Вивчаю – не чекаю”

Відповідно до Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Міжнародної неурядової організації Stichting War Child від 21 травня до 07 червня 2024 року проводиться акція “Літо з “Вивчаю – не чекаю”. “Вивчаю – не чекаю” – це безкоштовний застосунок, що пропонує дітям 6 – 11 років цікаву гру з математики та читання. Для того, щоб взяти участь в акції “Літо з “Вивчаю – не чекаю” та отримати призи, необхідно: 1. завантажити застосунок https://primary.org.ua/ ;

09:38 30.05.2024

Уручення премії "Обдарованість Бахмаччини-2024" учням закладів загальної середньої освіти

Талановита молодь  Бахмаччини вплітає цвіт свого таланту у національний вінок  слави  Чернігівщини і України Сьогодні у малій залі міської раді  проходила  церемонія нагородження  талановитих дітей громади «Обдарованість Бахмаччини». Це було свято Інтелекту, Розуму і Таланту. Захід став підсумком роботи учнівських та педагогічних колективів  громади за весь навчальний рік. Це їх особистий внесок у справу нашої спільної Перемоги. На свято було запрошено 33 переможці та призери  ІІІ і IV  етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад та  інтелектуальних конкурсів.

16:34 27.05.2024

ПІДГОТОВКА ДО НМТ: ЩО ПОВТОРИТИ ЗА 3 ДНІ ДО ВИПУСКНИХ ІСПИТІВ

                 Випускні іспити у формі національного мультипредметного тесту (НМТ) наближаються, тож часу на підготовку залишається обмаль. Проте не варто хвилюватися, адже для вас учителі та автори уроків ВШО підготували корисні рекомендації з чотирьох основних предметів: української мови, історії України, математики та англійської мови.

16:31 16.05.2024

Відбувся І (міський) етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") в громаді

8 травня відбувся І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), метою якої є виховання нового покоління українців – лицарів, державників, захисників рідної країни. Це майбутнє українського народу.

15:11 10.05.2024

8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Верховна Рада України встановила єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні (Закон України 29 травня 2023 року № 3107-IX) 8 травня ми вшановуємо подвиг українського народу, його вагомий внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюємо повагу усім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни. Також у цей травневий день ми утверджуємо спадкоємність традицій воїнів-переможців нацизму та нинішніх захисників нашої Вітчизни, консолідуємо суспільство навколо ідеї захисту України.

10:22 08.05.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень