A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

НОВИНИ

Розпочався ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

      Цього року до організаційного комітету ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту МАН надійшло 145 дослідницьких проєктів конкурсантів із закладів освіти 30 територіальних громад області, міст Прилук і Чернігова та з 5 закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування. Першими презентували науковий апарат досліджень на постерному захисті конкурсанти наукових секцій «Загальна біологія», «Ботаніка» та «Зоологія».Також відбулися постерні захисти у наукових секціях «Педагогіка», "Психологія", «Органічна хімія та біохімія», «Загальна та неорганічна хімія», відділеннях «Інженерії та матеріалознавства» і «Фізика та астрономія».

10:24 21.02.2024

Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги

    На Бахмаччині триває територіальний етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Сьогодні пройшли змагання з баскетболу серед дівчат закладів громади: Бахмацького ліцею № 1, Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 5, Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 2, Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. ст. № 4. За підсумками змагань призові місця розподілилися наступним чином: перше місце виборола команда Бахмацького ліцей № 1 (тренер - Руслан Гуринець, Юрій Соломський, Григорій Мартиненко) друге місце - Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ № 5 (тренер - Руслан Шарій), третє – Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 2 (тренер – Юрій Плюта).

10:05 21.02.2024

Закінчення навчального року та дати канікул: розʼяснюємо головне

   Під час воєнного стану тривалість навчального року встановлює Кабінет Міністрів України. Він визначив, що 2023/2024 навчальний рік триває з 1 вересня 2023 до 28 червня 2024 року. Водночас це не суперечить призупиненій у дії нормі Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо закінчення навчального року не пізніше 1 липня.

09:57 21.02.2024

ОСНОВНЕ ПРО НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИПРЕДМЕТНИЙ ТЕСТ

 У 2024 році для вступу на бакалаврський (магістерський – для медичних спеціальностей) рівень вищої освіти абітурієнтам потрібно буде пройти національний мультипредметний тест (НМТ). В умовах війни НМТ у комп’ютерній формі — це найоптимальніший варіант проведення вступних іспитів задля забезпечення рівних умов для всіх вступників незалежно від їхнього місця  перебування. НМТ міститиме чотири блоки завдань, три з яких — обов’язкові, а четвертий — на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети — українська мова, математика, історія України, а на вибір — українська література, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія, фізика та географія.

15:12 19.02.2024

Відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики

17–18 лютого 2024 року відбувся обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики.Учасниками олімпіади стали 54 учні 8–11 класів від 18 територіальних громад та двох закладів освіти обласного підпорядкування, які увійшли до складу 18 команд.Бахмацьку громаду була представляли 7 здобувачів освіти:

14:33 19.02.2024

Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги

              На Бахмаччині триває територіальний етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «Разом переможемо». Звання першості з волейболу серед хлопців виборювали команди з освітніх закладів громади: Бахмацького ліцею № 1, Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 5, Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 2, Григорівського, Курінського, Пісківського та Стрільницького ЗЗСО, які продемонстрували дійсно майстерну гру. Вболівальники та й гравці захоплювалися грою наймолодшого учасника змагань – 11-річного волейболіста Сергія Даценка зі Стрільників.

14:58 16.02.2024

Демонстраційний варіант НМТ–2024 вже доступний для складання!

Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували демонстраційні варіанти предметних тестів — складників національного мультипредметного тесту (НМТ).  Відсьогодні всі охочі можуть перевірити знання та скласти демонстраційний варіант мультипредметного тесту. Покликання на тести з різних предметів: bit.ly/49eyx4Y

12:07 14.02.2024

Відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із хімії, інформаційних технологій, екології та економіки

10 лютого 2024 року – було проведено Всеукраїнські учнівські олімпіади з хімії та інформаційних технологій. Учасниками олімпіади з хімії стали 60 здобувачів освіти 8-11 класів від 26 територіальних громад та двох закладів освіти обласного підпорядкування, які увійшли до складу 21 команди. Олімпіадні завдання  були спрямовані на розрахункові задачі або ланцюги перетворень. Здобувачі освіти Бахмацької громади: Батрак Дмитро (8 клас, Бахмацький ліцей №1), Олещенко Вікторія (9 клас, Бахмацький ЗЗСО №2), Вітюк Василь (10 клас, Бахмацький ліцей №1), Федько Роман (11 клас, Бахмацький ліцей №1) - демонстрували вміння моделювати хімічний експеримент, здійснювати розрахунки за рівняннями хімічних реакцій.

12:11 12.02.2024

Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги

На Бахмаччині стартував територіальний етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «Разом переможемо». Відкриття II-ого етапу змагань відбулося на базі Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 5. Офіційні змагання розпочалися із виконання Державного Гімну України та вшанування пам’яті загиблих Героїв хвилиною мовчання. На захід завітав начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун, який побажав командам перемоги та подарував волейбольні м’ячі. З вітальним словом до учнівської молоді звернувся міський голова Павло Шимко. 

14:23 09.02.2024

Пишаємося юними мовознавцями громади!

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика є одним із найпрестижніших та наймасовіших вітчизняних інтелектуальних змагань. Він уже 24 роки поспіль  несе нелегку, але дуже відповідальну місію для утвердження й становлення державної мови, для її популяризації як в Україні, так і за кордоном, а також для об'єднання світового українства, що надзвичайно важливо саме зараз, у час нелегкої боротьби за збереження територіальної цілісності Батьківащини.

10:14 08.02.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень