A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

НОВИНИ

МІННА БЕЗПЕКА СТАНЕ ОБОВ’ЯЗКОВИМ ДОПОВНЕННЯМ ДО ШКІЛЬНОГО КУРСУ «ЗДОРОВ’Я, БЕЗПЕКА ТА ДОБРОБУТ»

            Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами: приблизно 30% її території є потенційно небезпечними через вибухонебезпечні предмети. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що міни та інші вибухонебезпечні предмети спричинили 100 жертв серед дітей у період із 24 лютого 2022 року по 30 липня 2023 року. З огляду на це Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Міністерством освіти і науки України розробляють практикум з мінної безпеки, аби кожен школяр знав правила, які зберігають життя та здоров’я. Окрім того, вчителям буде доступний онлайн-курс з викладання мінної безпеки для дітей різних вікових груп. 

10:39 14.08.2023

ОСВІТНІ КУРСИ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВЧИТЕЛІВ ВІД КОМПАНІЇ EDPRO

         Компанія з розроблення інтерактивного обладнання та освітніх рішень EdPro долучилася до ініціативи з відновлення освітнього процесу «Школо, ми разом!». EdPro розробляють і проводять онлайн-курси для підвищення кваліфікації вчителів у використанні технологій на уроках. Їхні курси вже пройшли понад 30 000 учасників, а 8 600 отримали сертифікати. До 31 серпня вчителі всіх предметів можуть пройти безплатні освітні курси і набути практичні навички роботи з освітньою системою «Mozaik» та програмою «МozaBook». MozaBook — це інтерактивна презентаційна програма, яка дозволяє урізноманітнювати уроки та робити їх інтерактивнішими. Використовуючи програму можна в кілька кліків відкрити цифрові підручники і доповнити їх цифровим вмістом: відео, аудіо, 3D-сценами і завданнями.

10:29 08.08.2023

ОНОВЛЮЄМО ПРАКТИЧНУ СКЛАДОВУ ДИСЦИПЛІНИ «ЗАХИСТ УКРАЇНИ»

           Більше практики, актуальних знань, навичок та життєво необхідних умінь. Саме на це спрямовано оновлення практичної складової шкільної дисципліни «Захист України». З вересня Міністерство освіти і науки України планує запустити пілот проєкту оновленої дисципліни «Захист України» — його апробація відбуватиметься у школах різних регіонів України. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілотному проєкті, програму дисципліни буде фіналізовано. 

10:24 02.08.2023

МОН РАЗОМ З ЮНІСЕФ РОЗРОБИЛИ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОГРАМ ІЗ НАДОЛУЖЕННЯ ОСВІТНІХ УТРАТ

         Два роки пандемії COVID-19 та перерви в навчанні, спричинені війною в Україні, украй негативно вплинули на навчальний процес. Тож зараз гостро стоїть потреба створити та впровадити програми з надолуження освітніх утрат, які допоможуть школярам і дошкільнятам заповнити прогалини у знаннях.

10:20 02.08.2023

ПРО ТЕ, ЯК ВБЕРЕГТИ ДИТИНУ ВІД ДОРОСЛОГО КОНТЕНТУ В ІНТЕРНЕТІ – У НОВОМУ ВИПУСКУ ПОДКАСТУ «ХОРОШИХ БАТЬКІВ НЕ БЛОКУЮТЬ»

             З кожним роком знайти порнографічний контент у публічному доступі стає все простіше. А результати одного дослідження в Україні доводять, що діти, які натрапляли на такі відео в інтернеті, стикалися з цим випадково через рекламу на сайтах, соціальні мережі та онлайн-ігри. До того ж, згідно з результатами 51,9% дітей почали користуватися інтернетом у віці 6-9 років, а порнографічний контент діти бачать уперше у віці 8-10 років.

10:17 01.08.2023

СТВОРЕНО ІНФОРМАЦІЙНО-МЕДІЙНУ РУБРИКУ «ЗАПИТАТИ У ФАХІВЦЯ» ДЛЯ ДОШКІЛЬНЯТ

            Що є дієвим показником якості освітянського проєкту? Це відповідність вектора виконання основних заходів та спланованих активностей і реагування на запити та виклики, які неминуче з’являються під час роботи. Саме тому в межах проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні» створено інформаційно-медійну рубрику «Запитати у фахівця».

10:11 31.07.2023

УРЯД УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ «ПРО ПОЧАТОК НАВЧАЛЬНОГО РОКУ ПІД ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ»

           Сьогодні, 28 липня 2023 року, на черговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні». Метою постанови є зменшення загроз життя і здоров’я здобувачів освіти та працівників закладів освіти у період дії воєнного стану через урегулювання питання організованого початку 2023/2024 навчального року.

10:05 28.07.2023

НАБУВ ЧИННОСТІ НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ № 648

                  Міністерство освіти і науки України інформує, що набув чинності наказ Міністерства від 31.05.2023 № 648, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16 червня 2023 р. за № 1007/40063, яким затверджено оновлений Типовий перелік обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

09:47 27.07.2023

25 ЛИПНЯ СТАРТУЄ ІНІЦІАТИВА ШВЕЙЦАРСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО ПРОЄКТУ DECIDE З ВІДБУДОВИ ШКІЛ В УКРАЇНІ, ЗРУЙНОВАНИХ ПІД ЧАС ВІЙНИ

       Швейцарія продовжує реалізовувати програму з підтримки України. На ініціативу проєкту DECIDE з відновлення шкіл та облаштування укриттів у закладах освіти як коворкінгів для навчання під час повітряної тривоги додатково виділено 4,3 млн швейцарських франків (це приблизно 170 млн грн).

09:56 24.07.2023

УРЯД УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ «ДЕЯКІ ПИТАННЯ ЗДІЙСНЕННЯ ЗАХОДІВ ЗА РАХУНОК ВИДАТКІВ ФОНДУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ З ПІДТРИМКИ ОСВІТИ, НАУКИ ТА СПОРТУ»

           Сьогодні, 7 липня 2023 року, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Деякі питання здійснення заходів за рахунок видатків Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту». Акт затверджує утворення державного некомерційного підприємства «Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту» з віднесенням його до сфери управління Міністерства освіти і науки України.

09:52 07.07.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень