A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

НОВИНИ

Відбувся загальноміський етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

25 листопада 2023 року на базі Бахмацького ліцею №1 проведено ІІ (міський ) етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти Бахмацької міської територіальної громади, метою якого є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, забезпечення інтелектуального розвитку здобувачів освіти. Учасниками конкурсу були 39 здобувачів освіти Бахмацьких ліцею №1, ЗЗСО І-ІІІ ст. №2, №5, Курінського, Пісківського, Стрільницького, Халимонівського ЗЗСО І-ІІІ ст., Курінської та Фастовецької гімназій.

12:01 27.11.2023

День пам’яті жертв Голодоморів

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2023-му День пам’яті жертв Голодоморів припадає на 25 листопада. Цьогоріч -  90-ті роковини Великого Голоду і другі  в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, що розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

08:55 25.11.2023

НМТ-2024: ОСОБЛИВОСТІ ВСТУПНИХ ІСПИТІВ

  8 листопада Верховна Рада України підтримала законопроєкт № 10092 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року». Про особливості НМТ та модель його проведення читайте нижче.

14:31 15.11.2023

У громаді стартував ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад

11  листопада 2023 року в Бахмацькій міській територіальній розпочалися щорічні інтелектуальні змагання – ІІ (міський) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, метою яких є пошук, підтримка та розвиток творчого потенціалу обдарованої молоді. І традиційно першою була олімпіада з української мови та літератури, що завжди збирає справжніх поціновувачів рідного слова, творчо обдаровану молодь, натхненну скарбами національної культури.

10:18 13.11.2023

ВІДБУЛОСЯ РОЗШИРЕНЕ ОНЛАЙН-ЗАСІДАННЯ ОБЛАСНОЇ ТВОРЧОЇ ГРУПИ ВЧИТЕЛІВ МОВНО-ЛІТЕРАТУРНОЇ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ (УКРАЇНСЬКА МОВА І ЛІТЕРАТУРА, ЗАРУБІЖНА ЛІТЕРАТУРА)

01 листопада 2023 року керівники професійних спільнот (методичних об’єднань) учителів української мови і літератури, зарубіжної літератури закладів освіти Бахмаччини долучилися до розширеного онлайн-засідання обласної творчої групи   «Нова українська школа: перехід на наступний рівень» із теми «Упровадження Державного стандарту базової середньої освіти: вимоги до обов’язкових результатів навчання учнів у мовно-літературній освітній галузі», яке відбулося на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

09:25 03.11.2023

Урочисте відкриття XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

31 жовтня в м. Ірпінь на Київщині на базі Ірпінського ліцею інноваційних технологій відбулася урочиста церемонія відкриття XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, участь у якій узяли державні та громадські діячі, керівництво області та міста, ЗМІ. Його мета — відзначити важливість української мови та літератури, сприяти вихованню гордості за свої культуру та ідентичність, поширити серед молоді цінності патріотизму й національної самосвідомості.

12:06 01.11.2023

#Мова-наш духовний щит! – під таким гаслом освітянська спільнота Бахмаччини долучилася до відзначення Дня української писемності та мови

У День української писемності та мови в нашій державі за традицією з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури  Українським радіо проводився ХХІІІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Здобувачі освіти та педагоги нашої громади стали активними учасниками цього філологічного дійства, продемонструвавши таким чином свою любов  та шану до рідного слова.

16:17 27.10.2023

Радіодиктант національної єдності

              У п'ятницю, 27 жовтня, відбудеться Радіодиктант національної єдності — у День української писемності та мови. У 2023 році його вперше відзначають саме 27 жовтня.

15:55 25.10.2023

ХХІV МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

           27 жовтня 2023 року до Дня української писемності та мови розпочнеться ХХІV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Узяти участь у конкурсі зможуть учні й учениці 3–11 класів закладів загальної середньої освіти, учні й учениці закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти і студентки закладів фахової передвищої і вищої освіти.

11:31 23.10.2023

Стартував національний конкурс учнівських відеосюжетів «Репортер»

                   Переможців запросять на 3-денний «Репортер Camp» для спілкування з медійниками та інфлуенсерами. Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики анонсував всеукраїнський конкурс учнівських відеосюжетів «Репортер».

15:38 20.10.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень