A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Підведено підсумки І та ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів

Дата: 28.12.2021 11:15
Кількість переглядів: 43

Відповідно до наказу відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Бахмацької міської ради  від 05 жовтня 2021 року  № 184  «Про проведення  І та ІІ  етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2021-2022 навчальному році» та з метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованих здобувачів освіти протягом жовтня  в закладах загальної середньої освіти громади  проведено І етап  олімпіад. За результатами звітів із 14 закладів освіти учасниками  І етапу  олімпіад із 16 навчальних предметів  були 1989 учнів, із них 872 учні  міських ЗЗСО, 1117 -  сільських.

У   листопаді-грудні проведено ІІ етап  Всеукраїнських учнівських олімпіад із 16 навчальних предметів на базі Бахмацького ліцею №1 та ЗЗСО І-ІІІ ст. №5. Через карантинні обмеження з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2,  участь у ньому взяли лише 165 учнів (із 375 заявлених)  9 закладів освіти: Бахмацьких ліцею №1, ЗЗСО І-ІІІ ст. №2, №4,  №5, Курінського, Пісківського, Тиницького та Халимонівського ЗЗСО І-ІІІ ст. та Курінської гімназії.

Журі зазначає, що більшість учасників  продемонструвала в інтелектуальних змаганнях свої знання, розум, логічне, творче та нестандартне мислення, сформованість предметних компетентностей. За підсумками ІІ етапу дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів нагороджено 65 учасників, а саме: І ст. - 11, ІІ ст. - 29, ІІІ ст. – 25 учнів. Разом із тим  21 учасник, посівши призове місце, не отримав диплома, не подолавши 30% поріг від максимально можливої кількості балів, що свідчить про недостатню сформованість компонентів діяльнісної, предметної, інтелектуальної компетентностей школярів, відсутність системи та формальний підхід до роботи з обдарованими учнями з окремих предметів.

 Аналізуючи успіхи команд освітніх закладів громади, слід відзначити високий рівень підготовки й результати учнів Бахмацького ліцею №1 (54 учасники), які вибороли 33 дипломи (9 із них  І ступеня), що становить 60% від загальної кількості команди.

Значні здобутки мають і здобувачі освіти  Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 5 (41 учасник)  здобули 18 дипломів, 2 із яких- перші,  що складає 44% від загальної кількості учасників.        

Журі олімпіад також відзначило результативність участі окремих здобувачів освіти Тиницького ЗЗСО І-ІІІ ст. (4 дипломи), Курінського ЗЗСО І-ІІІ ст. (3 дипломи), Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. №4 і №2 (по 2 дипломи), Пісківського,  Халимонівського ЗЗСО І-ІІІ ст. та Курінської гімназії (по 1 диплому).

У січні - лютому 2022 року 44 переможці міського етапу візьмуть участь в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, який буде проходити в м. Чернігові.

Щиро бажаємо успіхів і нових здобутків юним інтелектуалам та їх наставникам!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень