A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав у освітніх закладах громади

Дата: 18.02.2021 13:07
Кількість переглядів: 39

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до роковин виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році. З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності й вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

На виконання плану заходів з підготовки та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у закладах загальної середньої освіти Бахмацької міської територіальної громади проведено  години спілкування «Ехо афганських гір», «У героїзмі має бути сенс», «Обпалені полум’ям Афганістану», класні години «Героям війни присвячується», бесіди «Доля з автографами війни», уроки патріотизму «Ціна чужої війни», усний журнал «Сторінками афганської війни»; тематичні виставки періодичної, науково-популярної, інформаційно-довідкової літератури «Історія Афганської війни»; засідання гуртка «Пам'ять» - «Бахмачани – учасники бойових дій в Афганістані»  тощо.  

Відбулися  зустрічі  з учасниками бойових дій на території інших держав та вручення вітальних листівок, перегляди відеофільмів «Афганістан ? останній солдат»,  «Чорні тюльпани», «Прощай, Афган». Організовано покладання квітів до меморіальних  дощок та пам’ятних знаків  загиблим учасникам бойових дій на території інших держав.

12 лютого в актовій залі Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 відбулася зустріч учнів 9-10 класів з воїном-афганцем, учасником АТО, заступником військового комісара Бахмацького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковником Бойком В.М. Володимир Миколайович переконливо говорив про почесний військовий обов’язок, доблесть воїнів, що дали присягу Батьківщині, наголосив та важливості захисту рідної землі та здобуття  військових професій. Під час живого спілкування з гостем учні мали змогу отримати відповіді на свої запитання, ознайомитись із виставкою зразків стрілецької зброї, боєприпасів та екіпіровкою військовослужбовця. Старшокласники прониклися повагою та шаною до воїнів-інтернаціоналістів і  зрозуміли, що найстрашніше й найбезглуздіше у світі – це війна.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень