A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Заняття творчої групи вчителів початкових класів

Дата: 09.11.2017 15:40
Кількість переглядів: 26

Районна творча група вчителів початкових класів, у складі якої початківці вищої категорії зі званням «старший вчитель» або «вчитель-методист», цьогоріч працює над методичною проблемою «Національно-патріотичне виховання молодших школярів у навчально-виховному процесі початкової школи».

Саме 9 листопада, в День української писемності та мови, практичне заняття творчої групи відбулося на базі Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №5, опорної школи з початкової освіти. Показовий захід, конкурс знавців української мови, провела з учнями 3-б та 3-в класів  вчитель-методист  Катерина Халимон. Електронне забезпечення вчитель Юлія Молоцька, музичний супровід вчитель-методист Ольга Хайлук.

Програмою конкурсу було передбачено змагання знавців української мови між командами дівчаток «Розумниці» та хлопчиків «Розумники».

Зміст конкурсу передбачав різноманітні дидактичні ігри та мовні конкурси. Відеофільм про започаткування свята Дня української писемності та вшанування пам’яті преподобного Нестора Літописця; бліц-турнір на фактичне знання мовного матеріалу; цікаві ребуси; декламування віршованих рядків; милозвучне звучання української пісні; творчі завдання на словотворення; логічні мовні вправи; складання твору-опису осені та  електронний супровід презентації протягом заходу мотивували дітей до пізнавальної активності, комунікації, поглиблення знань з предмету. Підсумок конкурсу: перемогла дружба, учні отримали емоційне задоволення. Захід сприяв національно-патріотичному вихованню молодших школярів, адже воно починається з любові до рідної домівки, школи, до рідної мови.  Рідна мова – це джерело, яке дає початок могутньому потоку. Це сила, здатна об’єднувати людей, їхні думки, емоції. Поки живе мова і культура – живе народ.      

               Можеш призабути запах рути-м’яти,

               Але рідну мову мусиш пам’ятати.

               Можеш не впізнати запаху діброви,

               Тільки не зрікайся маминої мови!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень