A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Відкриття Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Дата: 10.10.2019 16:11
Кількість переглядів: 34

Духовним батьком, творцем і рятівником української мови й всієї нації понад  два століття тому став Великий Кобзар! Міністерство освіти і науки України десятий рік поспіль проводить конкурс, головною метою якого є вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, виявлення творчо обдарованої учнівської та студентської молоді та підвищення рівня мовно-літературної освіти в Україні та за її межами.

10 жовтня 2019 року у Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося урочисте відкриття Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, яке й стало його стартом у всіх закладах освіти України.

Педагоги та здобувачі освіти ЗЗСО Бахмаччини долучилися до урочистого відкриття Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, організувавши проведення святкових загальношкільних  лінійок, тематичних зустрічей, усних журналів, презентацій, у ході яких звучало невмируще слово Кобзаря, пригадувалися важливі віхи його життя і творчості.

У Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №5 відбувся  святковий захід «Живе й святе Шевченкове ім’я!», присвячений відкриттю   конкурсу, куди запросили любителів рідного слова: учителів, учнів-переможців районної олімпіади з української мови і літератури, мовного конкурсу імені П. Яцика,  мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Учасники активно, згуртовано відгадували поезію Т. Г. Шевченка, співали пісні на слова поета в сучасній музичній обробці, виразно читали вірші.

У Бахмацькій гімназії відкриття  Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка співпало з ІІІ Міжнародним фестивалем інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Lуtavrу», що проходить на теренах області. Неординарною і змістовною була зустріч гімназистів із учасниками фестивалю: Галиною Крук – письменницею, перекладачкою, літературознавцем, викладачем Львівського національного університету ім. Івана Франка, авторкою 5 успішних поетичних збірок і чотирьох дитячих книг, численних публікацій та інтерв’ю та польським письменником і художником Адамом Семенчиком – автором численних публікацій та поетичних збірок, есеїстом і культурним аніматором. Тож на заході лунали і вірші Кобзаря,  і гостей,  і розповіді про те, як і чому вони почали писати, чи мали кумирів, кому присвячені їхні твори, звідки черпають натхнення… Почесне право оголосити про старт Х Конкурсу отримав  учень 6 класу Артем Небеський, переможець районного, обласного та дипломант Всеукраїнського етапів ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Він побажав майбутнім конкурсантам успіхів, творчої наснаги та віри в свої сили й знання.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень