A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Семінар-практикум вчителів музики

Дата: 08.11.2017 16:30
Кількість переглядів: 28

08 листопада в Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст.  №5 проведено  семінар-практикум вчителів музики на тему «Розвиток творчих  здібностей учнів засобами вокально-інструментального мистецтва», метою якого було практичне ознайомлення вчителів із досвідом розвитку творчих здібностей учнів на уроках музики та в позакласній діяльності, організації гурткової роботи  серед учнівської молоді як засобу активізації природних обдарувань; підвищення фахового та методичного рівня педагогів.

Учасники семінару обговорили актуальні питання  викладання предметів художньо-естетичного циклу, акцентувавши увагу на музиці як одному з дієвих засобів естетичного виховання людини. Методист районного методичного кабінету С.В.Корецька зазначила, що саме тому уроки музики вимагають особливого підходу до їх проведення. Для цього вчителям необхідно оновлювати та удосконалювати форму занять, доповнюючи їх інноваційними технологіями, спрямованими на формування емоційного музично-естетичного досвіду.

Педагоги відвідали сучасний та цікавий показовий урок музики в 6 класі «Звучить романс…» з мультимедійним супроводом, проведений учителем-методистом О.А. Хайлук. Ольга Андріївна вміло використала інноваційні технології навчання,  яскраво розкрила основну мету та завдання заняття, підготувала дітей до сприйняття музики. Учні впевнено й грамотно відповідали на запитання вчителя, розучували новий програмовий твір, уважно слухали й споглядали відео романсів, визначали їх характер та інтонаційно-образну мову. На уроці панувала атмосфера творчої співпраці та активної взаємодії вчителя й учнів, яка сприяла формуванню ціннісних орієнтацій та духовно-естетичному самовдосконаленню.

Учителі  обмінялися власним досвідом організації гурткової роботи та підготовки учнів до мистецьких конкурсів, розглянули ефективні форми й методи формування  творчих здібностей учнів. Кожен із присутніх упевнився, що  музичне мистецтво в школі - не тільки навчальний предмет, а  й могутній засіб виховання та розвитку обдарованості,  який збагачує  духовне життя учнів.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень