A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

УКРАЇНСЬКИЙ ПРАВОПИС». ЕЛЕКТРОННА ВЕРСІЯ ОФІЦІЙНОГО ВИДАННЯ

Дата: 21.01.2021 16:50
Кількість переглядів: 45

Інститут мовознавства імені O.O.Потебні НАН України пропонує нашій увазі електронну версію нової редакції «Українського правопису». Файл точно відтворює паперовий оригінал, виданий  видавництвом «Наукова думка» в 2019 р.

Нову редакцію, що її підготувала Українська національна комісія з питань правопису, схвалено Постановою Кабінету Міністрів України від 22.05.2019 року № 437 «Питання українського правопису». Вона подає уточнені й доповнені правила написання загальних і власних назв українського та іншомовного походження, деталізовані правила вживання розділових знаків. В усіх розділах оновлено ілюстративний матеріал.

Нагадуємо, що нова редакція "Українського правопису" набула чинності 3 червня 2019 року й рекомендовано застосовувати  норми та правила саме цієї редакції.

Відповідно до листа МОН від 23.08.2019 №1/9-530 у закладах загальної середньої освіти слід було обговорити зміни в правописі (презентація змін у вкладенні). А на уроках, зокрема української мови, під час оцінювання орфографічних завдань рекомендують не вважати за помилку написання слів згідно з новою редакцією. На повний перехід до нового правопису освітяни мають 5 років.

Для всіх, хто прагне писати відповідно до норм сучасної української літературної мови можна завантажити електронну версію «Українського правопису»

 

Завантажити http://www.inmo.org.ua/assets/images/pdf.gif

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень