A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Завершився ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2022/2023 навчальному році

Дата: 17.02.2023 10:06
Кількість переглядів: 117

 З 15 січня до 12 лютого 2023 року відбувся ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із 16 навчальних предметів. Відповідно до рейтингу учасниками могли бути 590 учнів 7-11 класів. Заявки на участь в обласному етапі олімпіад були подані від 368 здобувачів освіти.

Фактично учасниками змагання стали 333 учні 7-11 класів від одинадцяти територіальних громад (Менська, Бахмацька, Дмитрівська, Новобасанська, Плисківська, Варвинська, Ічнянська, Березнянська, Кіптівська, Новобілоуська, Седнівська), трьох  закладів освіти обласного підпорядкування (Комунальний заклад «Чернігівський обласний науковий ліцей» Чернігівської обласної ради, Ніжинський обласний педагогічний ліцей Чернігівської обласної ради, Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою) та Приватного підприємства «Приватний заклад освіти «МудрАнгелики».

Найбільшу кількість здобувачів освіти було представлено в олімпіадах із української мови та літератури (42), математики (35), історії, географії (по 33), біології (30); найменшу – в олімпіадах з екології (8), німецької мови, економіки, астрономії (по 6).

Всеукраїнські учнівські олімпіади з інформаційних технологій, математики та інформатики проводилися за єдиними для всієї України завданнями, надісланими від Державної наукової установи «Інституту модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України. Завдання для інших олімпіад були укладені предметно-методичними комісіями у складі методистів і викладачів Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського та викладачів  закладів вищої освіти області.

Бахмацька громада була представлена 46-ма здобувачами освіти 7-11 класів із Бахмацького ліцею №1 (29), Бахмацьких ЗЗСО І-ІІІ ст. №5 (9), ЗЗСО І-ІІІ ст. №4 (2), ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 (1),  Курінського (1), Тиницького (1), Халимонівського  (2) ЗЗСО І-ІІІ ст., Курінської гімназії (1), які взяли участь в олімпіадах із 14 навчальних предметів, продемонструвавши високий рівень підготовки та сформованість ключових компетентностей.

Під час дії правового режиму воєнного стану в Україні олімпіади проводилися в дистанційній формі. Учні виконували завдання в приміщеннях, обладнаних укриттям.

Наразі тривають відбірково-тренувальні збори для переможців обласного етапу, за підсумками яких будуть сформовані команди учасників IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад. До участі у зборах запрошено 20 юних олімпійців з нашої громади.

Вітаємо обдарованих учнів Бахмаччини з результативною участю в олімпіадах та дякуємо педагогічним колективам закладів освіти громади  за підготування й  підтримку обдарованих дітей.

                                                                                               На основі матеріалів сайту Управління освіти і науки ОДА


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень