A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

У ДОСТУПІ — ВСІ ВІДЕО ЮТУБ-ПРОЄКТУ «ІСТОРІЇ НЕ З ПІДРУЧНИКІВ» ПРО ЦІННІСТЬ ОСВІТИ ВІД «НАВЧАЄМОСЬ РАЗОМ» ТА ОЛЕКСАНДРА ПЕДАНА

Дата: 05.06.2023 16:20
Кількість переглядів: 9

           У ютубі оприлюднено всі 9 відео проєкту «Історії не з підручників» – у ньому взяли участь директори шкіл, учителі, учні та їхні батьки, які розуміють цінності освіти та її беззаперечну важливість для майбутнього кожного українця. Він реалізований фінським проєктом «Навчаємось разом», що співфінансується ЄС та Міністерством закордонних справ Фінляндії, спільно з громадським активістом і телеведучим Олександром Педаном.

«Ситуації, з якими стикається українська освіта, вже давно виходять за рамки сухих історій з підручників. Відданість учителів своїй роботі та прагнення учнів до знань і змін надихають. Коли бачу таких героїв проєкту, то переконуюся, що ми на правильному шляху до створення комфортного та цікавого освітнього середовища», – зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

У фокусі проєкту «Історії не з підручників» – учителі, батьки та учні, які є прикладами незламності і попри обставини продовжують навчати та здобувати знання.

Героями та героїнями проєкту стали:

  • Антон Атаманчук, учитель початкових класів Київської гімназії №287, відомий своїми роликами у тіктоці;
  • Олег Слушний, директор Вінницького ліцею №20;
  • учень 5 класу Тимур Ілюк, який навчався в окупованому Херсоні;
  • школярі-переселенці Ілля Педько з Харкова та Дмитро Крупа з Херсона;
  • педагог із Маріуполя Артем Захаров, який у 31 рік кардинально змінив професію і зараз викладає математику в столичній школі №252;
  • Юлія Баланюк – вчителька, яка в блекаут проводила уроки на вулиці під супермаркетом;
  • Олена Яковчук, директорка школи №3 у Чернігові, яка під час облоги міста стала прихистком для вчителів, учнів та їхніх батьків;
  • 8-класники з Бучі Андрій Яцура та Богдан Макаренко, які створили проєкт утилізації будівельного сміття в рідному місті;
  • Олена Ліннік, експертка, яка була дотична до створення реформи НУШ.

«Історії не з підручників» демонструють, що Нова українська школа – це реформа, що кардинально змінює українську освіту і українське суспільство. Ключовими цінностями у НУШ є повага, довіра, безпека, гідність, любов до своєї країни.

У відео проєкту герої та героїні розкрили різні аспекти НУШ, зокрема:

  • як ставляться до новітніх підходів Нової української школи батьки;
  • чим відрізняються діти, які вже 4 роки навчаються за освітніми програми НУШ;
  • як батькам підготувати дітей до навчання в Новій українській школі;
  • як НУШ впливає на розвиток суспільства та держави;
  • як з’явилася ідея створення реформи і що таке НУШ простими словами.

Усі 9 відео проєкту можна переглянути на ютуб-каналі «Педан Може».

Проєкт «Навчаємось разом» – це програма співпраці, яка почалася між Україною та Фінляндією в липні 2018 року та до якої наприкінці того ж року приєднався ЄС. Очікуваний довгостроковий вплив проєкту «Навчаємось разом» полягає у підвищенні якості освіти в Україні, поліпшенні викладання української як другої мови серед національних меншин, а також у покращенні сприйняття системи освіти громадянами України.

Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та ЄС і реалізується компанією FCG Finnish Consulting Group Ltd у співпраці з Гельсінським університетом.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень