A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Долаємо освітні втрати разом!

Дата: 25.03.2024 16:20
Кількість переглядів: 12

Громадська спілка «Освіторія» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та за кошти Глобального партнерства заради освіти (GPE) організовує та впроваджує Національну програму з навчання вчителів інструментам та методикам вимірювання й подолання освітніх втрат, адже в умовах війни цей напрямок став пріоритетним для освітян.У ході реалізації програми на запрошення Центру професійного розвитку педагогічних працівників  Бахмацької міської ради 25 березня 2024 року відбулася перша зустріч вчителів української мови та літератури закладів освіти Бахмацької міської територіальної громади  із сертифікованою тренеркою Харитоновою Антоніною Вікторівною, учителькою Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7  на базі Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. №5 у рамках дводенного тренінгу "Наздоженемо:  практичні аспекти подолання освітніх втрат на уроках української мови та літератури".

Протягом навчання вчителі ознайомилися з форматами виявлення та стратегіями подолання освітніх втрат учнів з української мови та літератури;  станом освітніх втрат у світі та в Україні; можливостями для психоемоційної підтримки школярів; діагностуванням сформованості компетентності учнів; надолуженням навчальних втрат у навичках; універсальним дизайном навчання для подолання втрат та перевагами інтегрованого підходу до навчання.

Під час тренінгу педагоги активно комунікували зі спікеркою, долучилися до групової роботи, апробували діяльнісний підхід до навчання та побували в ролі учнів, моделюючи уроки й нестандартні прийоми роботи. Креативний підхід та творча співпраця колег-однодумців сприяла продуктивній роботі й гарним результатам.

Також вчителі  матимуть змогу продовжити професійне зростання під час проходження онлайн-курсу на платформі О.Університет і отримати сертифікат підвищення кваліфікації на 15 годин.

Не менш продуктивним виявився і другий день навчання з подолання освітніх втрат – 27 березня 2024 року. Педагоги громади дієво опановувала методику підвищення якості навчального процесу в умовах дистанційного та змішаного навчання; знайомилася з інструментами ефективного діагностування втрат; шукали ключі до мотивації здобувачів освіти; здобували новий досвід та ділилися власним.

Антоніна Вікторівна майстерно  організувала  групову роботу вчителів, уміло презентувала  систему роботи з надолуження освітніх втрат, цікаві методичні та дидактичні знахідки саме для уроків української мови й літератури. Філологи мали змогу ознайомитися з цифровими ресурсами, конструювати фрагменти уроків, спрямованих на подолання освітніх втрат, отримати навчальні матеріали для подальшого опрацювання та впровадження.

Усі учасники заходу отримали цінний практичний досвід та інтелектуальне й емоційне задоволення від спілкування.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень